Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

„Deseneaza-mi un drept!”

– Comisia Europeana lanseaza a patra editie a concursului de postere adresat tinerilor

Cea de a 20-a aniversare a Convenţiei cu privire la drepturile copilului este tema unui concurs de postere lansat în data de 20 noiembrie 2009, de vicepreşedintele Jacques Barrot.Tinerii europeni cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani sunt invitaţi să creeze un poster care să ilustreze unul dintre drepturile consacrate de convenţie.Obiectivul concursului este de a garanta faptul că aceşti tineri cetăţeni europeni îşi cunosc mai bine drepturile şi că sunt mai bine pregătiţi să şi le apere.

„Garantarea şi promovarea drepturilor copilului reprezintă cel mai bun mod de a sărbători cea de a 20-a aniversare a Convenţiei cu privire la drepturile copilului, contribuind, în acelaşi timp, la afirmarea unei valori europene fundamentale”, a declarat vicepreşedintele Barrot.„Lucrând împreună pe tema Convenţiei cu privire la drepturile copilului, tinerii îşi vor putea cunoaşte mai bine drepturile, ceea ce le va permite să le invoce atunci când este cazul.În consecinţă, parafrazându-l pe Antoine de Saint-Exupéry, un mare visător al timpurilor noastre, le adresez următoarea invitaţie: «Desenează-mi un drept!»”.

Copiii şi adolescenţii care doresc să participe la concurs vor avea ca sarcină crearea unui poster care să ilustreze unul dintre drepturile consacrate de convenţie.Participanţii vor fi împărţiţi în două categorii de vârstă (10-14 ani şi 15-18 ani) şi vor trebui să lucreze în echipe formate din cel puţin patru membri (sub supravegherea unui adult).Lucrările vor face obiectul unei prime selecţii la nivel naţional, iar cele trei echipe laureate din fiecare categorie de vârstă vor fi invitate, la începutul lunii aprilie 2010, la o ceremonie de decernare a premiilor, organizată în fiecare ţară.

Lucrările recompensate cu premiul întâi pe plan naţional vor concura într-o a doua etapă, la nivel european. Cele trei echipe laureate din fiecare categorie de vârstă vor fi invitate la Bruxelles, între 8 şi 10 mai 2010, pentru a petrece un weekend de neuitat şi a vizita instituţiile europene, precum şi pentru a participa la o ceremonie europeană de decernare a premiilor.

Acest concurs se află la cea de a patra ediţie. Prima ediţie, care s-a desfăşurat în 2006, s-a axat pe afirmarea drepturilor copilului în general, iar cea de a doua, în 2007, a fost organizată pe tema luptei împotriva discriminărilor. În 2008, cea de a treia ediţie atrăgea atenţia asupra dreptului copilului la protecţie. Participarea a înregistrat o continuă creştere de-a lungul anilor: în 2008 au acceptat provocarea peste 8 000 de echipe, ceea ce reprezintă peste 40 000 de participanţi din întreaga UE.

Cele mai reuşite lucrări vor fi publicate pe site-urile internet ale reprezentanţelor Comisiei în statele membre, precum şi pe portalul Europa. De asemenea, vor fi putea fi utilizate în cadrul viitoarelor campanii europene.

Pagini Utile

* Pagina de internet a concursului
//eurotineri.eu

Bucuresti, 27.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *