Baby Boom Show Virtual

De Ziua Internațională a Cărții, elefant.ro mizează pe un record absolut: 150.000 de volume vândute în doar 24 de ore

Elefant.ro își propune să stabilească un record absolut de Ziua Internațională a Cărții în acest an: 150.000 de volume vândute în doar 24 de ore. Ziua Internațională a Cărții va fi celebrată vineri, 23 aprilie. Pasionații de lectură vor avea acces la peste 26.300 de titluri cu preț redus. Discount-ul oferit de elefant.ro va depăși 50% la mii de titluri.

“Dincolo de obiectivul pe care ni l-am propus pentru această zi în care sărbătorim cartea, lectura, autorii și cititorii în egală măsură, pe termen lung ambiția noastră este să aducem cel puțin o carte în fiecare gospodărie din România, în fiecare an, și să contribuim astfel la ridicarea României de pe ultimele locuri în Europa la consumul de carte”, explică Adrian Dinu, Director Comercial Carte, la elefant.ro.

elefant.ro logo

În acest moment, potrivit estimărilor elefant.ro, în medie, consumul mediu de carte este de 1-1,5 cărți pe an / locuitor la nivel național dar, potrivit unor statistici Eurostat, românii citesc în medie doar 5 minute pe zi și 70% dintre ei nu citesc nici măcar o carte pe an.

Dacă în Uniunea Europeană, în 2018, s-au vândut cărți în valoare de 5,1 miliarde de euro, în România în aceeași perioadă, potrivit estimărilor jucătorilor din piață, vânzările s-au ridicat la 80-100 de milioane de euro.

În fiecare an, pe 23 aprilie, se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții, menită să încurajeze regăsirea bucuriei pentru lectură, să sărbătorească însuși scopul cărților – acela de a reface legătura dintre trecut și viitor și de a crea o punte între generații și între culturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *