Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

De Ziua Internațională a Cafelei, Lavazza arată cum cafeaua înseamnă mai mult decât o simplă cafea

Lavazza sărbătorește Ziua Internațională a Cafelei

Momentul potrivit pentru o cafea bună este…oricând! Dar oare este vorba doar despre cafeaua în sine sau poate este mai mult decât atât? Apărută în anii 1500, cafeaua a jucat încă de atunci un rol esențial în cultura italiană, contribuind la împământenirea unor ritualuri zilnice care sunt și acum în centrul vieții de zi cu zi a oamenilor. De aceea, credem că această poțiune magică, numită cafea, nu este doar o băutură, ci un adevărat ritual zilnic ce ne unește între noi.

Lavazza sărbătorește Ziua Internațională a Cafelei, celebrată pe 1 octombrie, descoperind semnificațiile din spatele unei cești de cafea, unde gustul premium se îmbină în mod autentic cu emoțiile.

Lavazza sărbătorește Ziua Internațională a Cafelei

Cafeaua ca simbol al succesului și al bucuriei

Cei care muncesc din greu ar asocia cu siguranță o ceașcă de cafea cu succesul. Poate fi o promovare la locul de muncă sau rezultatul pozitiv al unui examen: cafeaua reprezintă un moment de relaxare prin care aceștia își permit să sărbătorească reușita și să savureze sentimentul de satisfacție. Aroma unei cești de cafea are puterea de a ”invada” spațiul înconjurător, readucând automat corpul la o senzație de liniște, în care se poate relaxa și se poate bucura de succesul obținut. Pentru a te pregăti de următorul succes, o cafea aromată și revigorantă, turnată într-un pahar de cocktail este alegerea potrivită. Caffè shakerato, cunoscut mai ales sub denumirea de cafea cu gheață, este preparat de barista prin agitarea espresso-ului și a gheții într-un shaker și servit într-un pahar. Împreună cu zahărul, rețeta include adesea și o picătură de amaretto sau alte lichioruri.

Cafeaua ca simbol de relaxare și ”restart”

Cafeaua este de mult timp asociată cu socializarea, cu un moment de relaxare, de reflecție și de a ”aduna” gândurile. O ceașcă fierbinte de cafea te învăluie într-o îmbrățișare familiară, oferindu-ți contextul să te relaxezi și să reflectezi asupra unor situații de viață. Un simplu espresso poate fi cel mai bun partener pentru astfel de momente. În viața de zi cu zi, o ceașcă de espresso este un ritual pentru majoritatea oamenilor: oricât de simplu este, espresso-ul poate fi cel mai bun aliat al tău, cel mai de încredere leac, care te ajută să te simți ca acasă în vremuri de schimbare. De obicei, începem ziua cu cafea, simbol al unui nou început, al unui nou capitol.

Cafeaua, momentul perfect pentru a începe o conversație autentică

Cafeaua este, de departe, unul dintre cele mai puternice mijloace de conectare umană. A împărți o ceașcă de cafea cu prietenii, familia și colegii poate favoriza comunicarea, încurajând sprijinul reciproc. În fața unei cești de cafea, atmosfera devine mai confortabilă, iar oamenii se pot simți mai aproape unii de ceilalți, în largul lor cu ceea ce simt și cu ceea ce poate tânjesc să dezvăluie. Pentru un astfel de context, nimic nu este mai bun decât un cappuccino, unul dintre cele mai populare preparate de cafea. Această băutură fierbinte și delicioasă este perfectă pentru a lăsa gândurile și sentimentele oamenilor să hoinărească: rețeta originală este făcută cu espresso italian, lapte aburit și spumă de lapte în părți egale, dar cantitățile pot să difere în funcție de preferințele fiecărui pasionat de cafea.

Pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Internațională a Cafelei, profitând de tot binele pe care cafeaua îl poate face pentru oameni, ar fi un exemplu grozav și totodată foarte potrivit să vorbim despre ”a doua șansă”. Să aruncăm o privire la A Cup of Learning, inițiativa de training în cafea desfășurată din 2017 cu experții Centrului de Formare Lavazza. Programul prezintă angajamentul companiei, Blend for Better, de a susține oamenii din comunitățile vulnerabile prin cunoștințele și expertiza în materie de cafea. Este dedicat în principal tinerilor care caută oportunități în industria cafelei. Sunt oferite două variante de formare, una pentru a învăța cum funcționează tehnicile de procesare a cafelei verzi și cealaltă pentru a oferi abilitățile necesare pentru a deveni barista.

În acest fel, cafeaua a creat o a doua șansă pentru peste 380 de tineri adulți din 16 țări, transformându-le pasiunea pentru cafea într-o oportunitate profesională. Lavazza știe că această băutură atât de specială în esența sa este mai mult decât o ceașcă de cafea, așa cum A Cup of Learning nu este doar un program de formare, este o oportunitate de a crește personal și profesional pentru mulți tineri.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.