Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

De ce ne plac macarons și cum să îi alegem

macarons - Sursa foto: Shutterstock via chocolat.com.ro

Este greu să te poți abține în fața acestor mici delicii, cu texturi tentante și culori apetisante. Da, vorbim despre macarons, aceste deserturi savuroase franțuzești, din bezea, zahăr și făină de migdale. Exteriorul crocant și umplutura moale, reprezentată de obicei de un ganache, cremă de unt sau gem, transformă macarons într-unele dintre cele mai populare și îndrăgite prăjituri, însă acestea nu sunt singurele motive.

De ce ne plac atât de mult macarons? Știm noi câteva motive, pe care ți le vom prezenta în articolul următor. Mai mult, îți vom dezvălui și cum să alegi cei mai buni macarons din câți există. Ești gata să te răsfeți cu aceste delicii?

macarons - Sursa foto: Shutterstock via chocolat.com.ro
Sursa foto: Shutterstock via chocolat.com.ro

Motive pentru care macarons sunt atât de îndrăgiți

Vrei să cunoști motivele pentru care macarons se bucură de atât de multă popularitate? Ei bine, iată de ce!

Macarons sunt un desert ușor

Numărul de calorii al unui macaron oscilează între 70 și 100 de calorii. Desigur, indicele caloric va depinde în mare măsură și de rețeta de macaron, dar și de mărimea acestuia. De pildă, o umplutură bogată în smântână și unt va crește numărul de calorii al unui macaron. Din punct de vedere nutrițional, macaron au cantități mici de fibre, carbohidrați, precum și vitamina A, fier și calciu.

Macarons se potrivesc cu o mulțime de băuturi

Macarons sunt astfel de deserturi care se potrivesc minunat cu cele mai diverse băuturi, precum cafeaua, ceaiul și șampania, în funcție de momentul zilei. Cu cafea merg de minune macarons cu vanilie și fistic, în timp ce aromele clasice de ciocolată și alune sunt preferate alături de ceai. În plus, macarons cu lemn dulce, ciocolata, fructe uscate și mirodenii pot fi combinate ideal cu un vin la fel de aromat.

Macarons sunt perfecți pentru orice sezon

Mai iubim macarons și pentru că se potrivesc oricărui sezon. În timp ce multe dintre produsele de patiserie sunt dedicate anumitor momente din an, așa cum este plăcinta cu dovleac, asociată cu iarna și Crăciunul, macarons pot fi savurate în orice zi a anului. Dacă ți-e poftă, poți comanda delicioșii macarons de la Chocolat și o poți declara o zi de răsfăț!

Macarons sunt disponibili într-o varietate de forme și arome

Macarons sunt disponibili într-o mare varietate de arome și culori, făcându-i potriviți pentru preferințele multora. Unele dintre cele mai populare arome includ caramelul sărat, cafeaua, alunele, fisticul, lămâia, cocosul, trandafirul și zmeura. Iar cu umpluturile folosite, posibilitățile de a crea macarons unici sunt infinite.

Macarons sunt întotdeauna un desert fancy

Un alt motiv pentru care ne plac macarons este eleganța acestui desert. Trebuie să recunoaștem, multe dintre sortimentele de macarons pot ajunge la rang de artă. Aceste prăjituri delicate sunt elegante, ceea ce le transformă în deliciul perfect în cadrul petrecerilor pline de glamour. Nici măcar nu ne putem imagina un candy bar fără macarons!

Cum alegi cei mai delicioși macarons?

Cu atâtea motive pentru care aceste prăjituri sunt atât de iubite, nu-i de mirare că toată lumea ar savura oricând macarons. Însă pentru a te putea bucura din plin de aceste delicioșenii, este important să știi cum să le alegi. Iată câteva sfaturi de care să ții cont în alegerea unor macarons autentici și savuroși:

  • Ai în vedere ca textura jumătăților de macaron să fie suficient de aerată;
  • Umplutura pentru macaron trebuie să fie netedă și fermă și non lipicioasă, așa cum este, de pildă, ganache-ul;
  • Suprafața desertului trebuie să fie netedă, căci eventualele denivelări pot sugera că migdalele nu au fost măcinate suficient sau făina de migdale nu a fost cernută;
  • Crusta prăjiturii trebuie să fie foarte subțire și să protejeze delicat stratul moale de dedesubt. O crustă uscată, semi-tare, case se sparge în centru, nu este semn al unor macarons de calitate.
  • Textura prăjiturii de sub crustă trebuie să fie ușoară și puțin moale, semn că macarons au fost gătiți exact așa cum trebuie.

Acum ai toate motivele pentru care oamenii iubesc aceste prăjituri de origine franțuzească și ți-am oferit și câteva indicii pentru a alege cei mai delicioși macarons. Acum nu mai rămâne decât să te răsfeți și tu cu câțiva macarons cu umpluturile tale preferate!

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.