Kinodiseea

De 19 ani, Prima TV Crede în tine

Pe 17 decembrie, Prima TV împlineşte 19 ani. Postul TV a apărut în peisajul media autohton pe 17 decembrie 1997 şi a difuzat formate internaţionale de succes, seriale, emisiuni-concurs, reality-show-uri, dar şi campanii sociale. Prin producţii precum Cronica Cârcotaşilor, cea mai longevivă și premiată emisiune de satiră, Trăsniţii, cel mai longeviv sitcom din lume, care a intrat în Cartea Recordurilor și cel mai longeviv reality – show, Schimb de mame, Prima TV a dus divertismentul la un alt nivel fiind un adevărat trendsetter în piața media din România.

Cronica Cârcotaşilor a debutat pe micul ecran în anul 2000, iar în cele peste 30 de sezoane a devenit un brand de televiziune. Șerban Huidu, cârcotașul suprem, spune: „Emisiunea asta am început-o spunând că sunt mic, negru și urât! Între timp m-am schimbat: sunt mare, negru și urât! Ideea emisiunii a fost o asanare o spațiului public românesc! Se pare că am avut dreptate. De la Vanghelie la matușa Tamara, de la Dan Diaconescu la Voiculescu. De la Jiji la Zăvoranca și de la Mazăre până la orice alt baron local intrat în gura cârcotașilor!” Mai mult, personajele Cronicii Cârcotașilor, cum sunt bebelușele sau Dezbrăcatu i-au încântat pe români de-a lungul timpului și au adus telespectatorilor zâmbetul pe buze.


În 2002 pe micile ecrane apărea la Prima TV primul serial românesc În familie iar sitcom-ul Trăsniţii a reușit să doboare, în cei peste 13 ani de la primul episod, recordul deținut de celebrul The Simpson, intrând astfel în Cartea Recordurilor. Povestea Trăsniţilor a început în anul 2003 cu Trăsniţi în N.A.T.O., serial ce urmărea cu umor peripeţiile soldaţilor români, înregimentaţi în prima unitate N.A.T.O. de pe teritoriul României. Şi au “luptat” până în sezonul 9, când şi-au început viaţa civilă şi au devenit Trăsniţi din N.A.T.O..Din sezonul 13 şi-au spus simplu Trăsniţii şi au bătut recordul absolut al sitcom-urilor româneşti. Acum, ajuns la cel de-al 27-lea sezon, serialul de la Prima TV a devenit cel mai logeviv sitcom din întreaga lume.

Parodia a fost la ea acasă la Prima TV prin celebrul serial Mondenii, în care victime au căzut pe rând Andreea Marin, Ştefan Bănică jr, Mihaela Rădulescu, Oana Zăvoranu, Ramona Bădescu, Adriana Bahmuţeanu şi Silviu Prigoană.

PrimaTV a deschis drumul și în ceea ce privește era cooking-show-urilor cu Cireașa de pe tort, emisiunea care se numă­ră printre preferatele multor români, datorită prezenței lui Horia Vîrlan, bucătar profesionist, amu­zant, cel care acum dă sare și piper emisiunii Mama mea gătește mai bine.

Schimb de mame este cel mai longeviv reality show din România și este difuzat cu success chiar și în 2016. Prima TV a adus mereu telespectatorilor săi producții de referință în peisajul media precum Big Brother, Megastar, Banc Show, Super Nanny, 112 Poliția în acțiune cu Cristian Sabagh, Trădați în dragoste. De asemenea, emisiunile Miss fata de la ţară şi M-a făcut mama artist, două formate 100% româneşti, au fost realizate la Prima TV, iar la scurt timp au devenit formate internaţionale, fiind achiziţionate în mai multe ţări din lume.

Nici emisiunile quiz nu au lipsit astfel că Vrei să fii miliardar?, a cucerit rapid publicul din România, atât prin format, cât şi prin premiile atractive iar producția Copiii spun lucruri trăsnite i-a transformat pe cei mici în adevărate vedete.

De 19 ani Jurnalele Focus de la Prima TV aduc zilnic telespectatorilor materiale în exclusivitate și reportaje speciale. În cadrul ştirilor Focus, Prima TV a desfăşurat nenumărate campanii de-a lungul timpului și a ajutat românii aflați în suferință. Mai multe familii și-au îndeplinit visul de a avea propriul cămin, copiii au fost ajutați să se integreze social și să-și construiască un viitor.

În 19 ani de existență Prima TV a reușit să-i facă pe telespectatori să creadă în zâmbete, frumusețe, inocență și umor dar și în lacrimi și cârcoteli. Câștigător a fost întotdeauna telespectatorul iar distracția a ieșit întotdeauna prima.

De 19 ani crede în tine! La mulţi ani, Prima TV!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *