free download 78 travel guides written by experts

CVI susține în continuare prin finanțare companiile antrepreprenoriale românești de dimensiuni mici și mijlocii

CVI, unul dintre cei mai mari investitori de private debt din regiunea Europei Centrale și de Est, își continuă activitatea de investiții în România, cu o serie de proiecte noi în plan și capabilitatea de a oferi finanțare IMM-urilor locale în anul 2020 și ulterior. La începutul acestui an, Magdalena Śniegocka a preluat responsabilitatea de gestionare a investițiilor fondului în România, înlocuindu-l pe Ciprian Nicolae, cel care a pus bazele activității CVI în România și a gestionat tranzacțiile fondului în România între 2017 și 2019.

Ciprian Nicolae a stabilit prezența CVI pe piața românească, realizând o serie de tranzacții, cum ar fi finanțarea obligațiunilor private ale Impact SA (dezvoltator imobiliar rezidențial listat la Bursa de Valori București), One United Properties (dezvoltator imobiliar de lux) și Aaylex Group (grup care se ocupă cu creșterea păsărilor ce deține brandul CocoRico). Între 2017 și 2019, CVI a analizat peste 100 de proiecte în România și a investit aproximativ 60 de milioane euro în obligațiuni private emise de companii românești.

„Economia robustă a României a fost în continuă creștere în ultimii ani, dovedind astfel o poziție semnificativă în regiunea Europei Centrale și de Est. În 2020, se estimează că PIB-ul românesc va crește la 4,1% până la 212 miliarde euro, continuându-și performanța impresionantă și oferind astfel oportunități unice de investiții pentru fonduri locale și străine. Fiind prezenți în România din 2017, avem capacitatea să susținem în continuare IMM-urile românești în procesul lor de creștere”, a declarat Rafał Lis, fondator și Managing Partner la CVI.

„Misiunea noastră în România este să devenim partenerii preferați ai antreprenorilor locali, susținându-i cu soluții flexibile de finanțare de tip private debt. Investițiile noastre variază de la 2 până la 20 de milioane euro per tranzacție și acoperă o varietate de nevoi de finanțare, inclusiv capital de lucru, cheltuieli de capital, activități de M&A sau răscumpărări de acțiuni”, a declarat Magdalena Śniegocka, director de investiții la CVI, responsabilă pentru inițierea, executarea și supravegherea tranzacțiilor fondului pe piața românească.

Magdalena Śniegocka, director de investiții la CVI
Magdalena Śniegocka, director de investiții la CVI

Magdalena Śniegocka s-a alăturat companiei CVI în februarie 2018 ca director de investiții și membru al Comitetului pentru investiții. În cariera sa profesională, Magdalena a condus sau a participat la tranzacții de strângere de capital și investiții în valoare de peste 12 miliarde dolari, precum și a supervizat mai multe companii din portofoliu. Și-a început cariera la Londra în Acquisition & Leveraged Finance la Lehman Brothers și Nomura. Ulterior a condus divizia de Corporate Finance pentru Kulczyk Investments, o companie poloneză de investiții private cu peste 4 miliarde dolari în AUM.

CVI este o companie de investiții în obligațiuni private, cu sediul la Varșovia, Polonia, activă în Europa Centrală și de Est. CVI și-a început operațiunile în 2012 și este în prezent lider în finanțarea de tip private debt în regiunea Europei Centrale și de Est. De la înființare, CVI a realizat peste 550 de tranzacții de private debt în 9 țări europene. În prezent, CVI are peste 1,1 miliarde de euro în administrare, din care aproximativ 1 miliard de euro sunt investiți în tranzacții de private debt. CVI investește în 50 până la 70 de tranzacții pe an, concentrându-se pe afaceri profitabile cu EBITDA între 2 și 10 milioane euro. În 2018, CVI a fost aprobat de Fondul European de Investiții pentru o schemă de garantare a investițiilor. În același an, CVI a primit premiul Lower and Mid-Market Lender for the Year în Europa din partea prestigioasei publicații Private Debt Investor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *