free download 78 travel guides written by experts

Cum să economisești spațiu într-un apartament mic

Ai decis că este momentul să reamenajezi locuința în care stai, însă spațiul mic pe care îl ai la dispoziție face acest plan dificil de pus în aplicare? Vrei ca stilul de design interior ales să fie unul modern, însă fără a face compromisuri în ceea ce privește confortul asigurat?

Atunci acest articol este pentru tine. Citește în continuare pentru a descoperi sfaturi practice, menite să te ajute să economisești spațiu într-un apartament mic.

Cum să economisești spațiu într-un apartament mic

sursa foto

Folosește o canapea extensibilă în living

O canapea extensibilă are aceeași utilitate ca una convențională, însă avantajul acesteia constă în economia de spațiu pe care o asigură.

  • Aceasta poate fi folosită și ca pat, atunci când este necesar. În plus, acum găsești rapid și ușor, canapele extensibile prevăzute cu spații de depozitare.
  • Acestea sunt disponibile la prețuri accesibile și te ajută să depozitezi accesoriile de pat necesare, fără ca acestea să fie la vedere.

Mobilă de living dispus pe verticală

Atunci când stai într-un apartament de mici dimensiuni, ai nevoie de mobilier dispus în manieră inteligentă, pentru a economisi spațiu.

  • Cel cu rafturi de bibliotecă și dulapuri închise, dispuse pe verticală, reprezintă alegerea ideală în acest caz. Aceste piese de mobilier asigură spațiile de depozitare necesare. În plus, acestea acoperă spațiul disponibil pe înălțime, la nivelul pereților și nu cel redus din încăpere.
  • În plus, poți completa mobilierul din living cu măsuțe mici de cafea, sub care să plasezi doi tabureți. Astfel, oaspeții tăi vor avea pe ce să stea confortabil, iar tabureții nu vor ocupa inutil spațiul din living, atunci când nu îi folosești.

Patul și noptiera din dormitor

Într-un apartament mic, nici dormitorul nu poate fi unul de dimensiuni generoase. Pentru a economisi spațiu în această încăpere, poți opta pentru un pat prevăzut cu ladă de depozitare.

  • Te poți orienta către cele care au lada integrată sub saltea, pentru a beneficia de spațiul de depozitare necesar, însă fără a-l reduce pe cel din încăpere.
  • În acest caz, ai la dispoziție și paturi prevăzute cu sertare în partea inferioară. Localizate practic sub pat, acestea nu ocupă spațiu suplimentar în dormitor și pot fi utilizate ca și comode.
  • Poți depozita lenjerii de pat, cuverturi și alte accesorii utile pentru dormitor în aceste spații.

Uși glisante la intrarea în încăperi și pentru șifonier

Apartamentele de mici dimensiuni nu beneficiază de spațiul necesar pentru amplasarea ușilor convenționale, fără a reduce considerabil spațiul de locuit. Din acest motiv, poți alege usi de interior de aici, din cele peste 80 de modele, cu sistem de glisare.

Acestea sunt ușor de montat, sunt practice și nu necesită spațiu pentru deschidere sau închidere. În plus, cele prevăzute cu oglinzi de mari dimensiuni sunt ideale pentru șifonierul din dormitor.
Găsești astfel de uși disponibile într-o diversitate de modele, confecționate din materiale de calitate superioară. În plus, acestea se potrivesc oricărui stil de amenajare interioară ales.

Mobilierul din bucătărie

Este indicat să alegi mobilier înalt pentru o bucătărie mică, iar ideea de a realiza mobilă la comandă pentru acest spațiu este una foarte bună.

  • Astfel, poți utiliza optim fiecare centimetru disponibil, prin montarea unui mobilier de dimensiuni generoase, până aproape de tavan. Acesta îți va pune la dispoziție toate spațiile de depozitare de care ai nevoie în bucătărie, fără a reduce inutil spațiul din această încăpere.
  • Dacă nu ai loc să montezi și o masă în bucătărie, poți opta pentru o poliță lată. O poți utiliza pe post de blat și pentru a lua masa, atunci când este nevoie. Astfel, vei avea o piesă de mobilier de dimensiuni reduse, cu dublă întrebuințare.

Prin urmare, există numeroase soluții practice pe care te poți baza pentru a amenaja un apartament de dimensiuni reduse. Trebuie doar să îți folosești imaginația, pentru a crea un spațiu mic, dar cochet, practic și funcțional în mica ta locuință. Folosește și sfaturile practice din acest articol, pentru a-ți pune rapid și ușor planul în aplicare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *