free download 78 travel guides written by experts

Cum faci o impresie bună la interviul de angajare?

Interviul de angajare este un moment foarte important în cariera oricui, motiv pentru care trebuie să mergi foarte bine pregătit. De modul în care acesta decurge depinde cariera ta, iar evoluția profesională poate începe chiar de atunci. Prima impresie pe care o faci la interviul de angajare contează, mai ales dacă este pentru prima oară când întâlnești anumite persoane.

Impactul pe care îl ai la interviul de angajare îți poate aduce locul de muncă dorit, motiv pentru care am alcătuit o listă cu modalitățile prin care poți face o impresie bună și cu care nu vei da greș.

Ai grijă de aspectul tău fizic

În momentul în care mergi la un interviu de angajare trebuie să ai mare grijă la felul în care arăți. Este primul lucru care le atrage atenția angajatorilor în clipa în care te văd, iar hainele potrivite te vor ajuta să le atragi atenția într-un mod plăcut. Hainele trebuie să fie comode și să nu distragă atenția. Evită bijuteriile stridente sau prea încărcate, care nu vor face decât să distragă atenția interlocutorului.

interviu

sursa foto

Zâmbește

Angajatorilor le plac persoanele pozitive, drept urmare încearcă să zâmbești și să ai o atitudine pozitivă. Rezolvă-ți problemele cu dantura înainte de interviu. Poți merge la dentist pentru un implant dentar în București sau pentru orice altă problemă ai avea.

Încearcă să ajungi mai devreme

Trebuie să ajungi mai devreme la interviu pentru a demonstra că ești o persoană punctuală, dar nu prea devreme. Este de ajuns dacă vii cu 10-15 minute mai devreme, timp în care poți observa cum sunt ceilalți oameni de la locul de muncă respectiv. Dacă întârzii la interviu le vei arăta angajatorilor că nu ești o persoană serioasă și că nu ești atent la îndatoririle pe care le ai. De asemenea, dacă ajungi mult prea devreme, cu 30 minute înainte de ora la care era programat interviul, angajatorii pot fi nepregătiți sau se vor simți stânjeniți că va trebui să aștepți mai mult.

Fii sigur pe tine

Pășește cu încredere în încăperea în care va avea loc interviul. Încrederea este o unealtă a celor siguri pe ceea ce știu și un aspect pe care angajatorii îl caută. Mergi cu capul sus și salută întotdeauna când întâlnești pe cineva, fie că este vorba de cel cu care vei susține interviul sau de recepționeră.

Arată-te interesat

În momentul în care angajatorul începe să-ți povestească despre fișa postului sau despre istoricul firmei, încearcă să pari cât mai interesat. Vei face o impresie foarte bună dacă te vei documenta puțin despre firmă înainte de interviu, atât cât să poți adresa câteva întrebări despre aceasta. Dacă te arăți interesat de slujbă și pui și câteva întrebări coerente despre aceasta, jobul este ca și al tău.

Vorbește despre tine cu încredere

Angajatorii te vor ruga să povestești câte ceva despre tine, iar acesta este momentul potrivit. Este momentul în care trebuie să te prezinți în cel mai plăcut mod, în care tu ești un produs pe care trebuie să îl vinzi. Încearcă să îți găsești cele mai puternice atuuri și cele mai bune motive pentru care tu ar trebui sa fii cel care primește jobul. Povestește despre experiența ta, despre cele mai mari realizări și despre planurile pe care le ai.

Pune totul la punct înainte de a intra la interviu

Pe lângă verificarea aspectului fizic, înainte de a intra în sala de interviu trebuie să ai grijă ca telefonul să fie închis și lăsat în geantă sau în buzunar, să lași sticla de apă sau cafeaua la intrare și să adopți o atitudine cât mai pozitivă. Chiar dacă nu este cea mai bună zi a ta, cu siguranță lucrurile se vor schimba dacă faci totul așa cum trebuie.

Indiferent de jobul pentru care ai venit la interviu, aspectele enumerate mai sus sunt valabile în orice situație. De asemenea, trebuie să fii pregătit să faci față unor situații neprevăzute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *