free download 78 travel guides written by experts

Cum ar trebui reformata administratia publica?

Guvernul Privat se intalneste cu Ministrul Administratiei si Internelor

Reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor si membrii Guvernului Privat se intalnesc marti, 23 iunie, in cadrul unei mese rotunde cu tema Reforma in administratia publica pentru a discuta despre descentralizarea administratiei locale, nivelul de salarizare si sistemul de evaluare a functionarilor si serviciilor publice. Evenimentul, organizat de cotidianul Business Standard, il va avea ca invitat pe Dan Nica, Ministrul Administratiei si Internelor, si va fi transmis in direct de postul de televiziune de business The Money Channel incepand cu ora 10.

Intalnirea are ca obiectiv dezbaterea recomandarilor venite din partea mediului de afaceri cu privire la crearea unui aparat administrativ eficient si transparent, dar si a problemelor ce preocupa Ministerul Administratiei si Internelor. Printre recomandarile mediului privat se numara: evaluarea si reducerea numarului de functionari publici cu pana la 50% in urmatorii patru ani, in functie de performanta manageriala si de satisfactia contribuabililor, precum si introducerea de sanctiuni pentru incalcarea legii sau a normelor interne.

Principalele teme de discutie vizeaza finalizarea bazei de date din administratie, cu ajutorul careia sa fie stabilite necesarul de personal, distributia sarcinilor si nivelul de remunerare, punerea in practica a sistemului de evaluare a performantei functionarilor si serviciilor publice si redactarea unui ghid de bune practici care sa fie folosit ca reper profesional de angajatii din sistem. Totodata, dezbaterea va acorda o atentie deosebita identificarii de solutii valide si functionale in procesul de descentralizare a administratiei locale.

Alaturi de Dan Nica vor fi prezenti secretarii de stat Marius Martinescu, Catalin Vrabie si Mihai Viorel Fifor, Dacian Ciolos – Director Directia de Programe de Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene, Cristian Bitea – Secretar General Institutul National de Administratie, Andreea Vass – Economist, Gabriel Zbarcea – Managing Partner Tuca, Zbarcea si Asociatii, Michael Weiss –  Vicepresedinte AT KEARNEY, Anca Harasim – Director Executiv AMCHAM, Marius Bostan – Senior Partner VMB Partners, Dan Popp – Presedinte Impact, Victor Alistar – Director Transparency International, Adrian Moraru – Director IPP, Valentin Tomsa – CEO SAP, Laura Florea – Managing Partner Point Public Affairs, Dan Sucu – Proprietar MOBEXPERT, Liviu Tarsea – Director GROUP4FALCK, Sorin Velicu – Director Romprest Service, Iulian Urban – Managing Partner Urban si Asociatii, Ioana Filipescu – Managing Director Raiffeisen Investment.

Evenimentul din 23 iunie va avea loc la JW Marriott, salon D, incepand cu ora 10, este moderat de Dan Suciu, realizator The Money Channel, si  Adrian Mirsanu, redactor-sef Business Standard. Concluziile dezbaterii vor fi publicate in paginile cotidianului  Business Standard si pe site-ul dedicat proiectului: www.guvernulprivat.ro.

Bucuresti, 22.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *