Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cum alegi ușor măsura inelului

Dacă vrei să-ți cumperi un inel sau vrei să i-l dăruiești unei persoane dragi, este foarte important să cunoști mărimea acestuia, astfel încât să te bucuri de o achiziție reușită. Descoperă cum trebuie să procedezi, pentru a face cea mai bună alegere, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Află diametrul potrivit

Pentru a te asigura că alegi mărimea potrivită a inelului, vei avea nevoie de un inel pe care îl ai deja în colecția de accesorii sau pe care îl porți pe degetul pentru care vrei să cumperi și noua bijuterie. Ia cu tine o riglă sau un centimetru de croitorie și măsoară interiorul inelului, pentru a afla care este diametrul său. Aproximează care este centrul inelului și poziționează-l astfel pe liniile gradate ale riglei – așa vei afla cu ușurință dimensiunea.

Află circumferința degetului

Află care este circumferința degetului tău folosind ață, hârtie sau un centimetru de croitorie pe care să-l înfășori în jurul degetului, până când formează un cerc. Măsoară rezultatul astfel obținut cu o riglă. Cu aceste informații, poți alege inelul care ți se potrivește, folosind un tabel cu mărimi, al fiecărei pagini de bijuterii. Poți găsi inele din argint pe metaphora.ro, în funcție de modelul și culoarea dorită, astfel încât să corespundă preferințelor tale și măsurii de care ai nevoie.

inel argint metaphora

sursa foto

Ține cont de poziția inelului pe deget

Atunci când vrei să știi dacă ai ales mărimea potrivită a inelului, ține cont de faptul că modelul pe care îl cumperi nu trebuie să te strângă. De asemenea, atunci când îl scoți, acesta nu trebuie nici să cadă imediat de pe deget, deci este esențial să fie suficient de strâns, încât să nu alunece și suficient de larg, încât să treacă de articulația degetului.

Ține cont de lățimea inelului

Dacă inelul ales are o lățime considerabilă, mărimea sa trebuie să fie mai mare, pentru a nu te incomoda în timp ce îl porți. Totodată, ia în considerare faptul că variațiile de temperatură pot influența mărimea inelului ales. Astfel, căldura excesivă sau frigul poate duce la dilatarea vaselor de sânge și la umflarea degetelor. Atunci când vrei să afli mărimea inelului, este indicat să te ocupi de acest lucru seara, când mâinile și degetele sunt mai puțin umflate.

Recomandări și sfaturi de achiziție

Pentru a alege măsura ideală a inelului, este indicat să măsori degetul atât dimineața, cât și seara, pentru a observa dacă există vreo diferență între măsurători.

Inelele cu verigă lată, de peste 5 mm, sunt mai strâmte decât inelele care au o bandă mai îngustă. În această situație, optează pentru o mărime ușor mai mare, astfel încât să poți plasa cu ușurință inelul pe deget.

Dacă în urma măsurătorii degetului îți dai seama că ești între mărimi, se recomandă alegerea inelului mai mare, pentru un plus de confort. De asemenea, dacă articulația este considerabil mai mare decât baza degetului, este important să măsori cu grijă ambele mărimi și să alegi mărimea intermediară. Repetă măsurătoarea de câteva ori, pentru a te asigura că ai obținut rezultatul cel mai bun.

Atunci când dorești să cumperi un inel pentru a-l face cadou, încearcă să afli exact măsurătorile, astfel încât să eviți procedurile de înlocuire sau prelucrare.

Dacă simți că ai nevoie de îndrumare, nu ezita să ceri ajutor în magazinele de bijuterii specializate, care îți pot oferi sfaturi prețioase pentru cumpărarea inelului potrivit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *