Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cum alegi un ceas de mână pentru bărbați

Pentru un bărbat este important să știe cum să își aleagă un ceas de mână, indiferent dacă îl va purta zi de zi, sau îl vrea pentru un eveniment special. Pe de altă parte, pentru orice soție sau iubită care dorește să îi facă un cadou special partenerului de viață, câteva sfaturi pentru alegerea unui model de ceas potrivit pot fi extrem de utile.

În cele ce urmează vei descoperi câteva recomandări despre cum poți găsi cele mai bune modele de ceasuri bărbaţi.

Mecanismul de funcționare
În funcţie de mecanismul de funcţionare, vei găsi ceasuri mecanice, ceasuri automatice şi ceasuri quartz. Fiecare tip are avantajele și dezavantajele lui. Astfel, ceasurile mecanice sunt mici piese de artă minuţios lucrate, dar au o precizie mai mică și trebuie repornite zilnic. Ceasurile automatice sunt de asemenea, foarte apreciate datorită aspectului lor. Spre deosebire de cele mecanice funcționează atâta timp cât sunt purtate, deoarece îşi primesc energia prin mişcarea mâinii. Dar la fel ca și în cazul ceasurilor mecanice au o precizie mai mică. Ceasurile quartz, pe care toată lumea le ştie drept ceasuri de mana cu baterie, au un design modern și chiar avangardist uneori, iar acuratețea este mult mai ridicată. Aici trebuie spus, că prestanța și eleganța rămân apanajul ceasurilor clasice mecanice sau automatice.

Caută ceasuri de mâna cu sticlă rezistentă la zgârieturi
Un model de ceas cu sticla cadranului rezistentă la zgârieturi este o soluţie potrivită, mai ales dacă intenţionezi să îl porţi în fiecare zi. Sticla folosită pentru geamul ceasurilor de mână poate fi din cristal safir, din cristal mineral sau plexiglass. Cristalul safir asigură gradul cel mai înalt de rezistență la zgârieturi, motiv pentru care este şi cel mai costisitor. Cristalul mineral de tip hardlex este o variantă de mijloc, care acoperă cel mai bine raportul calitate – preţ. Materialul cel mai ieftin folosit la sticla de ceas este plexiglass-ul, acesta din urmă fiind şi cel mai uşor de zgâriat sau spart.

ceasuri de mana

Alege un ceas de mână rezistent la apă
Deşi oferta de ceasuri bărbaţi este largă şi diversificată, gradul de rezistență la apă diferă foarte mult de la un model la altul. Există o scală care măsoară rezistența la apă (WR – water resist) măsurată în metri, atmosfere sau bari. De exemplu, un ceas care are indicaţia WR 30 m sau WR 3 atm sau WR 3 bar, înseamnă că este rezistent doar la un contact accidental cu stropii de apă. Un ceas cu care poţi înota sau face duş, în condiţii de siguranţă, trebuie să fie inscripţionat cu „waterproof”.

Acordă atenție review-urilor
În epoca internetului de mare viteză, este foarte ușor să afli părerile altor persoane în legatură cu modelele de ceas care se vând cel mai bine pe piaţă. Tocmai de aceea, este util și benefic să acorzi atenția cuvenită acestor review-uri pentru a face o alegere în cunoştinţă de cauză.

Un ceas bine ales este acel produs de calitate şi la un preţ rezonabil, care îţi poate oferi funcţionalitatea şi aspectul corespunzătoare aşteptărilor tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *