free download 78 travel guides written by experts

Cum alegi cel mai bun interfon – 7 criterii esențiale

Indiferent dacă locuiești la casă sau la bloc, este important să verifici cine te caută înainte de a deschide ușa locuinței. Montarea unui interfon oferă numeroase beneficii proprietarilor deoarece cu ajutorul unui astfel de dispozitiv au posibilitatea de a beneficia de mai multă siguranță și confort.

Interfonul este util pentru orice tip de imobil, dar și pentru clădirile comerciale, fiind cea mai simplă opțiune prin care poate fi permis sau limitat accesul unei persoane în incintă. Sistemul oferă control asupra spațiului privat, intimitate, nivelul de securitate dorit, reducerea până la minimum a furturilor, actelor de vandalism ori a altor incidente.

Achiziția unui interfon nu este deloc ușoară dat fiind faptul că există o gamă variată de modele, iar pentru persoanele care nu au cunoștințe tehnice s-ar putea să fie dificil să aleagă produsul potrivit. Prin urmare, am pregătit în continuare o listă cu principalele aspecte de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un astfel de aparat.

Cum alegi cel mai bun interfon

sursa foto

Tipul de interfon

Consumatorii pot alege dintre mai multe tipuri de interfoane, în funcție de necesitățile lor. Astfel, există varianta clasică, cu receptor, fiind vorba de o unitate standard exterioară și un telefon care se montează în interiorul casei. Interfonul convențional reprezintă unul dintre cele mai populare modele, care permite transmiterea informației sonore.

Este folosit pe post de sonerie, musafirii având totodată posibilitatea de a spune cine sunt și de a primi acces în clădire. Totodată, este disponibil și un sistem de interfon pentru interior care permite comunicarea rapidă și eficientă cu persoanele care se află într-o altă cameră.

Varianta cea mai modernă o reprezintă interfonul care oferă și informație vizuală pe lângă cea sonoră. Mai exact, atunci când cineva din afară te apelează, ai posibilitatea de a vedea cine este respectiva persoană, având în același timp posibilitatea de a securiza și monitoriza propria locuință.

Numărul de canale

De obicei, se folosește un interfon cu un singur canal dacă vorbim de casă în care locuiește o singură familie. În cazul unui bloc cu apartament ori un imobil cu mai mult de o familie, sunt utile interfoanele cu mai multe canale pentru apelare selectivă a persoanelor.

Raza de acțiune

În alegerea celui mai bun interfon trebuie să te asiguri că acesta este compatibil cu locuința ta. De regulă, raza de acțiune a unui astfel de aparat este cuprinsă între 50 și 300 de metri.

În cazul unui apartament, o distanță de 50 de metri este suficientă, însă dacă ai o casă mai mare ori o curte cu mai multe clădiri, aria de acoperire a interfonului este un lucru care trebuie să te intereseze în mod special.

Modul de alimentare și funcționare

Ai posibilitatea de a opta pentru interfon cu fir sau wireless. Pentru prima opțiune, instalarea este puțin mai dificilă și necesită montajul unui sistem cu fire, de la poartă ori spațiul exterior unde este așezat până în locuință. Pentru conexiunea wireless este esențial un semnal bun și o distanță optimă între cele aparatele montate.

În ceea ce privește tipul de alimentare, orice sistem ai alege va avea nevoie de electricitate pentru a funcționa, respectiv o sursă directă de curent electric sau baterii.

Dacă ți se pare mai avantajoasă cea de-a doua variantă, ia în considerare autonomia bateriei. Majoritatea interfoanelor sunt dotate cu acumulatori care pot funcționa aproape 4 luni.

Calitatea sunetului

Atunci când folosești un interfon trebuie ca sunetul să fie clar, să nu aibă distorsiuni, întreruperi sau bruiaj. În caz contrar, îți va fi greu să înțelegi persoana care te apelează, ori acest lucru este vital, mai ales dacă nu ai posibilitatea de a vedea și video cine te caută. Prin urmare, alege sisteme cu diminuare a zgomotului de fundal sau funcții antibruiaj.

Funcțiile suplimentare

Pentru a beneficia de mai mult confort poți alege interfoane cât mai moderne care integrează funcții diverse. Astfel, în cazul celor video este utilă capacitatea de fotografiere și filmare. Totodată, interfoanele pot avea funcții de apel, comunicare, deschiderea ușii, reglarea volumului receptorului, înregistrarea unui mesaj sau posibilitatea de a oferi imagini de calitate chiar și pe timpul nopții.

Rezistența

Utilizatorii trebuie să acorde o atenție deosebită temperaturii de funcționare și rezistenței în timp pe care o presupune produsul. Pentru că vorbim de un sistem pe care îl vei folosi o perioadă îndelungată, caută un sistem cu carcasă robustă, care să reziste la șocuri, zgârieturi și intemperii. Temperatura la care acesta funcționează corespunzător poate fi cuprinsă între -30 de grade Celsius și chiar +60 de grade Celsius, așa că ia în considerare condițiile meteorologice atunci când alegi interfonul.

Un mijloc de protecție și securitate pentru orice clădire, interfonul este perfect pentru spațiile rezidențiale și cele comerciale. Acum că ai la dispoziție toate aceste informații îți va fi mai ușor să alegi un sistem modern, potrivit nevoilor tale. Nu uita ca siguranța ta și a celor dragi, precum și confortul pe care în oferă dispozitivul sunt esențiale, de aceea este important să achiziționezi un produs de înaltă calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *