free download 78 travel guides written by experts

Cum alegi cea mai potrivită cuvertură pentru patul tău din dormitor?

Cuvertura pentru pat reprezintă un element pentru pat cu rol multiplu: protejează țesătura lenjeriei utilizate, înfrumusețează întregul decor, asigură un plus de confort termic etc.

Pentru ca aceste avantaje să poată fi resimțite la adevărata lor valoare, alegerea unei cuverturi de pat are în vedere: textura, dimensiunile, cromatica și chiar rezistența acesteia în timp, atât în fața unor factor de natură mecanică, dar mai ales în cazul spălărilor multiple.

cuvertura dormitor

Sursa foto: https://imgur.com/pno61yh via Shutterstock

Cum alegi cea mai bună cuvertură pentru pat?

Pentru a comanda online cea mai potrivită cuvertură pentru nevoile tale, te invităm să analizăm împreună cele mai importante criterii de cumpărare. Acestea sunt:

Cromatica și designul unei cuverturi de pat

Acest prim criteriu este determinat de gusturile tale personale, însă pentru un plus de satisfacție, îți recomandăm să comanzi online o cuvertură de pat în ton cu stilul de amenajare al dormitorului. Această complementaritate poate oferi o stare de armonie și confort, firești de altfel într-un astfel de spațiu.

Culorile pentru cuverturi de pat descriu o gamă variată, însă este bine să mizezi pe o cromatică ce inspiră calm, plăcuta ochiului: tonuri de bej, crem, roz pal, variații de gri, culori pastelate și chiar modele cu insertii de alb.

Stilul preferat pentru o cuvertură de pat

Din punct de vedere al stilului ales, ai la dispoziție trei variante:

Cuverturi tip pilotă: produse realizate din material sintetic sau natural, acest tip de cuvertură poate avea o umplutură de: puf de gâscă, lana, bambus sau fibră sintetică. În funcție acest aspect, cuvertură tip de tip pilotă poate varia de la model la model, raportat la nivelul de confort termic oferit. Greutatea acesteia este un alt indicator al căldurii pe care o oferă, așadar, citește cu atenție specificațiile tehnice.

Cuverturi matlasate: comparativ cu primul de tip de cuvertură despre care am discutat puțin mai sus, modelul de față este mult mai subțire, garantând un efect vizual mult mai liniar. Totuși, cuvertura matlasată este la rândul său realizată din umpluturi de calitate, ce oferă niveluri diferite de confort termic, în funcție de preferințele tale. Este un produs simplu de întreținut, ce poate rezistă cu brio spălărilor la programul special al mașinii, atât timp cât materialele sale garantează o calitate ridicată.

Cuverturi tip pătură: dacă o cuvertură matlasată este ideală pe pat în zilele reci de iarnă, cea tip pătură este perfectă pentru vară, mai ales în cazul în care sunt realizate din materiale ce permit o aerisire optimă, așa cum este bumbacul.

Materialele din care este realizată o cuvertură

Cele mai utilizate materiale pentru realizarea unei cuverturi sunt:

Bumbacul: cuverturile din bumbac (mai ales cele din bumbac egiptean) sunt ușoare, plăcute la atingere și permit o circulație optimă a aerului, fapt ce le transformă în produse ideale pentru vară.

Poliesterul: acest material cu un nivel ridicat de durabilitate reprezintă opțiunea ideală pentru tine, dacă dorești o investiție pe termen lung pentru spațiul dormitorului.

Microfibra: acest material sintetic pentru cuverturile de pat se remarcă prin simplitatea cu care poate fi întreținut, oferind totodată mai mult confort decât poliesterul. Se șifonează greu, iar culorile sale rămân vii pentru mai mult timp.

Dimensiunile ideale ale cuverturii pentru patul din dormitor

În funcție de tipul patului pe care dorești sa utilizezi cuvertura comandată online, ai la dispoziție următoarele variante:

Cuverturi pentru pat simplu: 100 X 160 cm (paturi de copii); 120 X 200 (paturi de adulți);

Cuverturi pentru pat dublu: poți găsi o mulțime de variante, însă cele mai prezente în ofertele magazinelor sunt: 200 X 300 cm și 220 X 240 cm;

Iată care sunt principalele criterii pentru alegerea corecta a unei cuverturi de pat. Ținând cont de propriile tale preferințe, dar și de aspectele pe care le-am discutat astăzi împreună, poți găsi o soluție pentru patul din dormitor ce îmbină utilul cu plăcutul, contra unui cost extrem de avantajos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *