free download 78 travel guides written by experts

Cu o noapte înainte

Wendy Walker
Editura Leda Edge

Laura Lochner se pregătește să meargă la o întâlnire cu Jonathan Fields, un bărbat pe care l-a cunoscut prin intrmediul aplicației findlove.com.

Poartă o rochie de la sora ei, Rosie, ruj roșu și speră să aibă o seară frumoasă.

La 5:00 dimineața, Rosie își dă seama că Laura nu s-a întors acasă. Soțul ei, Joe, îi spune că poate nu ar trebui să se îngrijoreze.

Cu o noapte înainte

Însă când găsesc mașina cu care plecase Laura mașina pe o stradă și cum pe telefonul mobil intra direct mesageria vocală în continuare, Rosie și Joe se îngrijorează.

Wendy Walker folosește o strategie interesantă de generare a suspansului: capitolele prezintă, alternativ, ceea ce se întâmplă acum, redat din perspectiva lui Rosie, și lucrurile care s-au întâmplat de când Laura a ajuns la întâlnire (din perspectiva ei). Își mai fac locul și scurte fragmente din ședințele Laurei cu un medic.

Permanent apar detalii din trecut care surprind. Iar când crezi că știi ce s-a întâmplat cu Laura, apare un alt scenariu, la fel de plauzibil precum cel pe care poate ți-l imaginai.

Așa că nu te poți opri din citit. Megan Miranda, autoarea romanului All the missing girls, spunea că acesta este “un thriller ca un montagne rousse. (…) Imposibil de lăsat din mână” – și chiar așa este!

Cu o noapte înainte este un roman perfect de citit afară, în grădină, ori pe un șezlong, în vacanță. Este un roman cu care te relaxezi într-un weekend sau după o zi grea de lucru – indiferent de anotimp.

Tu cum ai reacționa dacă sora ta sau o prietenă foarte bună ar dispărea fără niciun semn după ce a plecat la o primă întâlnire cu un tip pe care l-a cunoscut prin intermediul unei aplicații?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *