Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Cozognacul – cozonacul cu coniac, noua tendință pentru masa de Paște

Nicoleta Hrițcu

Cozognacul este un cozonac artizanal aromat cu coniac și decorat cu foiță din aur, un desert croit pentru cei în căutare de altfel de gusturi. Când spunem „cozonac” ne gândim imediat la sărbătoare în familie. Acest dulce cu specific românesc nu lipsește niciodată de pe mesele festive și, chiar dacă există zeci de rețete de cozonac, reușește încă să ne suprindă.

În an de pandemie, Glazurai, un atelierul de cofetărie din Iași, susține o abordare diferită pentru masa de Paște din acest an: cozognacul.

Compoziția este simplă: făină, drojdie, unt, ouă, zahăr, nucă și cacao, însă gustul este îmbogățit de buchetul inconfundabil al coniacului franțuzesc Courvoisier, abundent în note de migdale prăjite și vanilie.

La cârma acestui business este Nicoleta Hrițcu, o antreprenoare cu rădăcini în actorie și peste 8 ani de experiență în domeniul cofetăriei.

Nicoleta Hrițcu
Nicoleta Hrițcu

Nicoleta Hrițcu, fondatoarea Glazurai: „Metamorfoza cozonacului în >cozognac< a plecat de la o rețetă în care se adaugă bineînțeles cogniac, un joc de cuvinte și totodată de la un dor pe care îl simțim cu toții în aceste timpuri de pandemie. Dorul de o atmosferă mai relaxată, plină de joie de vivre și poate chiar puțină decadență. Cozognacul e un desert sofisticat, pe care să ni-l oferim ca pe un răsfăț binemeritat.”

Glazurai este o afacere de familie lansată în anul 2018, a cărei reputație se datorează produselor sale ce conțin numai ingrediente naturale, procurate local. Atelierul pregătește torturi, prăjituri cu specific internațional, dulciuri fără gluten și cu specific vegan și raw vegan, dar și produse de patiserie clasice și reinventate.

Mii de ieșeni se bazează an de an pe laboratoarele sale atunci când vine vorba de cozonacii de Paște. Succesul cozonacilor săi a inspirat-o să experimenteze și alte abordări. Așa a descoperit rețeta de cozonac dospit la rece, cu vinars, creată de cofetarul Mircea Banu, inspirația din spatele ineditului cozognac.

Oricine dorește să savureze un cozognac de Paște îl poate comanda deja din locația atelierului sau online, cu livrare acasă.

De asemenea, pentru cei care vor să le ofere prietenilor, angajaților sau partenerilor de afaceri un cadou elegant, Glazurai a pregătit și un coș de lux ce conține, alături de cozognac, o sticlă de coniac Courvoisier, o cutie de trufe de ciocolată cu chili și brânză brie, lumânări parfumate, un trabuc cubanez și o carte.

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.