free download 78 travel guides written by experts

Copiii pierduti

Peter Straub
Editura Tritonic

Un roman cu adevarat fascinant. O carte cu suspans, psihologie, putin supranatural insa toate cuprinse intr-un mod interesant si atractiv de Peter Straub. Nu degeaba cunoscutul Stephen King considera romanul acesta ca fiind "cea mai buna carte a lui Straub".
Povestea – daca ar fi sa fie rezumata – ar incepe cu mentionarea sinuciderii lui Nancy. Numai ca nu e deloc simplu sa rezumi povestea – intrucat in carte pas cu pas se afla detaliile, motivatiile si de fapt, pe masura ce afli de ce s-a sinucis Nancy patrunzi in alte aventuri – unele ale fiului ei, Mark. Afli despre un trecut si personaje intunecate – fiecare pagina aduce noi informatii si nu adormi pana nu termini de citit romanul. Intriga este atent construita – fraze si informatii-cheie fiind oferite. Spre exemplu, despre Nancy aflam ca "“Nu mai vazuse copilul acela pana atunci, dar stia cine este, chiar stia. Ii cunostea si numele. Pana la urma Lily venise sa o caute”. (p. 54).

Avem si tatal baiatului – Philip Underhill – ca personaj in carte insa si un var, scriitor, care vine si de fapt ajuta la rezolvarea multiplelor situatii – Tim Underhill. Patrundem cu ajutorul autorului in gandurile fiecarui personaj si ne conturam astfel situatia in ansamblu. “Apropierea de centrul de comanda al unuia dintre cei mai discutati criminali in serie poate induce o stare de negare in oameni mai putin inclinati spre asa ceva decat Philip. Iar el mai era bantuit si de rusinea ca se maritase cu verisoara primara a acestuia. O parte din sangele lui curgea prin venele ei, o mai mica parte prin venele fiului sau. Sa fie acesta motivul pentru indiferenta lui fata de baiat? Philip il iubeste pe Mark, stiu sigur, dar dragostea nu-l opreste sa il critice si sa il subestimeze constant pe copil.” (p. 150)

Motivele pentru care coperta arata doi copii in ceata ca de altfel si dezlegarea titlului le veti afla la final. “Binecuvantat fie Mark Underhill, am spus in camerele rasunand ale mintii si inimii mele, binecuvantata fie Lucy Cleveland, desi ei sunt acum in slava si au puterea de a ma binecuvanta pe mine.” (p. 212) – ca sa dam si noi o fraza tip teasing. S-ar putea sa va asteptati la moartea lui Mark. S-ar putea sa se intample sau… nu. S-ar putea ca el sa dispara – dar unde si cum?

Un roman captivant – cu elemente care trebuie luate in calcul si tinute minte (veti remarca un fapt ce apare la inceput si revine in final) – o poveste de citit neaparat.

Va invitam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *