free download 78 travel guides written by experts

Compania Megatitan susține concertul caritabil New Hope dedicat pacienților și cadrelor medicale din Cluj

Concertul de muzică clasică va avea loc în aer liber, în Parcul Spitalului Municipal din Cluj-Napoca și, pentru respectarea distanței sociale, bolnavii și medicii vor putea urmări actul artistic de la geam.

Compania Megatitan din Beclean susține evenimentul caritabil de muzică clasică ce va avea loc vineri, 24 iulie 2020, de la ora 11:00, în Parcul Spitalului Municipal din Cluj-Napoca.

concert cello power

Compusă din peste 30 de tineri muzicieni de elită, Orchestra din Cluj va oferi un concert cu compoziții clasice ale lui Mozart și Piazzolla pentru bolnavi și pentru personalul medical, în cadrului proiectului New Hope, care are ca scop să aducă bucurie în sufletele oamenilor suferinzi, prin muzică.

Ioan Daniel Bălan, proprietarul Megatitan, spune că s-a alăturat cu mare bucurie acestui proiect și, mai ales, acestei inițiative frumoase „din respect pentru toate cadrele medicale și în semn de apreciere pentru tot efortul lor, dar și din dragoste pentru pacienții care se luptă cu această boală, în spitale”.

Evenimentul este organizat de violoncelistul Octavian Lup, în parteneriat cu orchestra Asociației Tinerilor Artiști Clujeni (A.T.A.C). „După cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie să pornească de la inimă și să se adreseze inimii. Acesta este și scopul proiectului New Hope și anume de a ajunge la sufletele oamenilor. Ne adresăm în special celor care sunt în suferință, pe un pat de spital și nu pot ajunge la un concert sau într-o sală de spectacole. De aceea venim noi la ei cu o orchestră întreagă, formată din peste 30 de oameni,” a declarat Octavian Lup.

Având în vedere contextul actual, de distanțare socială, bolnavii și medicii vor putea urmări actul artistic de la geam. După concertul din Cluj, artiștii au în plan să ducă muzica clasică și la alte spitale din țară, dar și la azilele de bătrâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *