Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Compania Globalworth publică primul său raport de dezvoltare sustenabilă

Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est, publică primul Raport Anual de Dezvoltare Sustenabilă, care detaliază performanțele rezultate din politicile economice, sociale și de mediu ale companiei pentru anul 2018. Raportul a fost realizat în conformitate cu standardele GRI (Global Reporting Initiative) și potrivit reglementarilor EPRA sBPR (recomandări de raportare a bunelor practici pentru sustenabilitate ale European Public Real Estate Association).

Cladirile dezvoltate de Globalworth beneficiază, datorită standardelor înalte de execuție și funcționare, de numeroase certificări verzi, printre care și singura recunoaștere internațională de tip EDGE acordata unei clădiri din Romania, distinctie destinată edificiilor care au un consum de apa și energie cu cel putin 20% mai mic decat omoloagele lor clasice.

Construcțiile sustenabile fac parte din eforturile Globalworth de a spori responsabilitatea socială. În 2018 a fost înființată Fundația Globalworth, implicată deja în numeroase inițiative de CSR pentru educație, mediul înconjurător și îngrijire paliativă, completând acțiunile companiei în direcția echității sociale. Politicile grupului au fost îndreptate încă de la început și către incluziunea sociala și egalitatea de șanse. În consecință, datele reflectă faptul că, anul trecut, din numarul total al angajaților Globalworth, 48% sunt bărbati și 52% sunt femei.

Stamatis Sapkas, Deputy Chief Investment Officer, Globalworth
Stamatis Sapkas, Deputy Chief Investment Officer, Globalworth

„Încă de la fondarea Globalworth, am muncit din greu să construim un portofoliu care respectă mediul și o entitate de care atat noi, cât și oamenii din jurul nostru, să putem fi mandri. Aducandu-ne contribuția în comunitățile în care locuim și muncim, în timp ce gestionăm cu grijă impactul social, de mediu și economic al felului in care noi și partenerii noștri ne desfășurăm activitatea sunt prioritățile noastre cheie. Primul nostru raport de dezvoltare sustenabilă oficializeaza astfel acțiunile noastre responsabile de până acum și subliniază angajamentul nostru de a ne continua eforturile și pe viitor.” – precizează Stamatis Sapkas, Deputy Chief Investment Officer la Globalworth.

Raportul de sustenabilitate poate fi consultat integral aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *