Kinodiseea

Comisarul european Corina Crețu se întâlnește cu primul-ministru grec Alexis Tsipras

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, se află astăzi în vizită oficială la Atena, pentru a participa, în calitate de invitat special, la conferința cu tema “Metode de stimulare a creșterii economice și antreprenoriatului”, alături de primul-ministru grec, Alexis Tsipras, și de președintele Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer.

Înaltul oficial european va avea o discuție cu premierul Alexis Tsipras, despre implementarea unui nou instrument financiar pentru Grecia, în valoare de 260 de milioane de euro.

Comisia Europeana
“Acest acord de finanțare va ajuta întreprinderile mici și mijlocii să aibă acces la investițiile de care au atâta nevoie. Contribuția politicii regionale în cadrul acestui acord este de 200 de milioane de euro dintr-un total de 260 de milioane. Voi avea o discuție cu primul-ministru Alexis Tsipras despre modalitățile prin care Grecia poate să asigure o utilizare cât mai bună a fondurilor europene și a instrumentelor financiare în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, a declarat înaltul oficial european.

De asemenea, Corina Crețu va efectua o vizită la o școală primară finanțată cu fonduri europene, alături de ministrul Economiei și Dezvoltării din Grecia, Dimos Papadimitriou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *