free download 78 travel guides written by experts

Comisarul european Corina Crețu se întâlnește cu primarii capitelelor europene la Riga

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, participă la reuniunea anuală a primarilor capitalelor europene, ce are loc joi și vineri, 21-22 septembrie, la Riga, în Letonia. Tema principală de discuție este implementarea Agendei urbane a Uniunii Europene.

“Îmi doresc ca orașele-capitală să fie puternic implicate în Agenda urbană a UE”, a declarat înaltul oficial european înaintea reuniunii, “deoarece ele reprezintă avangarda din calea principalelor provocări cu care se confruntă zonele urbane. În cadrul actual al politicii de coeziune, orașele au mai multă autonomie decât au avut vreodată în gestionarea fondurilor. Sunt aici pentru a le invita să participe activ la discuția privind viitorul politicii de coeziune, post-2020.”

Comisia Europeana

În timpul vizitei în Letonia, comisarul Crețu se va întâlni cu ministrul de finanțe leton Dana Reizniece-Ozola, pentru a discuta viitorul bugetului UE și al politicii de coeziune.

Comisia va publica un raport despre progresele înregistrate în cadrul Agendei urbane în luna octombrie. Următorul forum al orașelor va avea loc în perioada 27-28 noiembrie, la Rotterdam, oferind posibilitatea de a continua discuțiile despre Agenda urbană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *