free download 78 travel guides written by experts

“coLector” – teatru pornit de la obiecte-povesti

De câte ori aţi avut impresia că spectacolele de teatru nu sunt ancorate în realitate, că nu vorbesc “pe limba voastră”? coLector doreşte să schimbe această stare de fapt, propunând o formulă de spectacol-happening ce porneşte chiar de la poveşti aduse de dumneavoastră, publicul.
 
Prima parte a coLector a debutat în cadrul Street Delivery (12 – 14 iunie) şi a continuat până pe 24 iunie pe terasa de la Motoare, sub forma unei campanii de colectare de obiecte care nu mai sunt de folos proprietarilor, dar care au un potenţial teatral. Toate obiectele coLectate au fost consemnate alături de o întâmplare din viaţa proprietarului, care a inclus într-un fel sau altul obiectul.

Apoi a urmat atelierul de creaţie, în cadrul căruia patru echipe de regizori, actori, scenografi şi dramaturgi tineri şi-au împărţit coLecţia de obiecte şi au purces la a le dramatiza.

În fine, Duminică 05 iulie, începând cu ora 18:30, în Grădina de Vară Capitol (str. Constantin Mille, vis-à-vis de Teatrul Mic), coLector prezintă spectacolul-happening ce a rezultat din poveştile obiectelor care au însemnat ceva (mai mic sau mai mare, dar ceva) în viaţa unor bucureşteni.

Poate vă întrebaţi de ce această abordare: “Pentru că există poveşti mai frumoase decât Romeo şi Julieta, poveşti care te-au atins mai mult, la care ai plâns mai mult, care te-au bucurat mai tare – sunt poveştile TALE”, spune Ilinca Hărnuţ, coordonatoarea proiectului “coLector”.

Fie că aţi participat la campania coLector, fie că nu, dacă vă interesează un spectacol de teatru pornit de la obiectele-poveşti ale spectatorilor, intrarea este liberă Duminică 5 iulie, porţile Grădinii de Vară Capitol fiind deschise începând cu ora 18:30.

Bucuresti, 02.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *