free download 78 travel guides written by experts

Codecool dă unde verde înscrierilor la cursuri prin lansarea platformei sale în limba română

● Codecool, start-up-ul de educație IT din Budapesta intrat în februarie 2019 pe piața din România, lansează platforma codecool.com/ro, unde cei interesați să învețe programare se pot înscrie la cursuri pentru a deveni junior full-stack developeri;
● Platforma nou lansată vine în sprijinul celor care vor să facă o conversie profesională cu informații complete despre întreg procesul de aplicare, precum și tipurile de poziții pentru care se pot pregăti;
● Cursurile de programare cu durata cuprinsă între 4 și 12 luni, în campusul din București, pregătesc viitori programatori, indiferent de studiile și activitatea profesională anterioare ale celor interesați.

Codecool lansează platforma codecool.com/ro unde toți cei interesați de a activa în domeniul IT au posibilitatea să se înscrie la cursurile programate să înceapă în luna septembrie a acestui an, în viitorul campus din București, pentru a deveni specialiști în domeniul digital. Cu 100 de parteneri de business în 7 țări, Codecool este primul start-up din educația IT care completează programul său de training cu garantarea unui loc de muncă cu 99% rată de succes.

”Venim în întâmpinarea celor care vor să activeze în domeniul IT cu o modalitate disruptivă de acumulare a cunoștințelor necesare pentru a-i transforma în candidați de care fiecare angajator are nevoie. Tocmai de aceea, platforma codecool.com/ro oferă celor interesați toate informațiile de care au nevoie și posibilitatea de a se înscrie pentru a face schimbarea dorită în viața lor profesională. Cu ajutorul acestui sistem de învățare, cursanții Codecool acumulează nu doar cunoștințe tehnice, ci și experiență practică în dezvoltarea de produse software și managementul proiectelor, lucrând în echipe pe soluționarea unor potențiale situații de la locul de muncă, încă din prima zi.”, declară József Boda, CEO Codecool.

curs Codecool

Cum se desfășoară cursurile?

La baza programului Codecool stă Mastery Based Learning – o metodă de studiu care presupune că fiecare cursant trece prin materie în ritm propriu. Astfel, sub îndrumarea unor mentori bine pregătiți, cursanții parcurg rând pe rând patru camere, având acces la una nouă doar dacă și-au însușit toate cunoștințele din cea anterioară. Trecerea prin fiecare cameră poate dura între 2 și 4 luni, timp în care cursanții lucrează la proiecte în echipă și beneficiază de mentorat individual. În acest mod, cei înscriși sunt pe deplin responsabili de propriul proces de învățare, păstrându-și astfel motivația și dezvoltându-și o gândire flexibilă.

La terminarea cursurilor, Codecool facilitează întâlniri între cursanți și companiile de top care își caută angajați, astfel că aceștia pot participa la interviuri și au garanția unui loc de muncă după încheierea programului.

Ce se învață la cursuri?

Codecool menține un dialog activ cu companiile, astfel că informația predată la curs este în continuu reîmprospătată și adaptată nevoilor din piață. Subiectele de studiu includ: limbaje de programare precum Python, .NET, Java și Javascript, GIT, lucrul cu diferite baze de date prin metoda Agile pentru dezvoltarea de software, ca de exemplu, SCRUM. Pe lângă formarea competențelor digitale, compania pune un accent puternic pe dezvoltarea abilităților de tip soft-skills cum sunt: soluționarea conflictelor, business-thinking și crearea unei culturi de feedback, toți factori cruciali în mediul actual de lucru.

Prin modelul disruptiv pe care își bazează afacerea, Codecool răspunde nevoii specialiștilor pieței și a directorilor de companii referitor la fenomenul de recrutare și cel de menținere a personalului care necesită o abordare complet nouă în sensul formării competențelor digitale. În România există o penurie de aproximativ 50,000 de profesioniști IT, iar până în 2020, România va avea un număr de 140,000 de profesioniști în IT. Momentan, peste 60% din companiile românești IT&C văd în recrutarea de personal IT o provocare de business.*

Codecool

Misiunea principală a școlii de programare Codecool, înființată prin fondurile de capital privat din Ungaria, este de a reinventa procesul de educație IT și de a completa lipsa actuală și viitoare a profesioniștilor prin intermediul programului său unic de instruire orientat spre practică. Compania, care și-a propus ca în 2019 să înregistreze venituri de 5.1M euro, oferă cursuri de programare intensivă de 12 plus 6 luni în Budapesta, Miskolc, Cracovia și Varșovia și are obiectivul pe termen mediu de a-și stabili prezența în 10 mari orașe europene. Programul de formare, care este implementat cu ajutorul mentorilor ce au experiență în dezvoltare software, oferă cunoștințe actualizate și gata de utilizare, cu garantarea unui loc de muncă după terminarea cursurilor. În plus, absolvenții își pot post-finanța taxa de școlarizare din salariile noului lor loc de muncă dobândit cu ajutorul calificării. Mai multe la www.codecool.com.

* Brianspotting IT talent map 2017-2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *