free download 78 travel guides written by experts

Cocktailuri pe bază de coniac – 3 rețete celebre pe care trebuie să le încerci

Cât timp mai avem vreme caldă afară putem încerca inedite combinații de băuturi alcoolice în cocktailuri. Coniacul este băutura preferată a multor oameni, tocmai de aceea ne-am gândit să venim în ajutorul lor cu trei rețete celebre de cocktailuri în care se folosește coniac.

Vara este anotimpul perfect pentru servirea cocktailurilor răcoritoare și gustoase. Citește și notează-ți rețetele de mai jos și încearcă-le și tu. Cel mai important sfat de care trebuie să ții cont presupune să folosești numai bauturi originale pentru a avea parte de experiențe cât mai plăcute.

cocktail-uri retete

sursa foto

Brandy Alexander

Brandy Alexander este un cocktail sufosticat care se făcea cu gin. Înlocuirea ginului cu brandy a transformat acest cocktail într-o băutură extrem de rafinată. Povestea spune că brandy Alexander ar fi fost inventat pentru nunta prințesei Mary, fiica lui George al V-lea al Marii Britanii cu vicontele Lascelles, în anul 1922. Odată cu trecerea timpului au apărut și noi variante ale cocktailului cum ar fi: Coffe Alexander și Alexander`s Sister. Însă, rețeta originaăl se prepare astfel:

Brandy Alexander – Ingrediente

 • 40 ml brandy
 • 40 ml cremă dark de cacao
 • 40 ml frișcă lichidă
 • Ciocolată rasă

Brandy Alexander- Mod de preparare

Pune într-un shaker 2-3 cuburi de gheață și toarnă peste ele crema de cacao și frișca. Adaugă și brandy-ul și agită bine. Strecoară lichidul în paharul pentru cocktail și decorează cu ciocolată rasă.

French Connection

În ciuda faptului că este unul dintre cele mai celebre cocktailuri, French Connection are o rețetă extrem de simplă, iar gustul rezultat este dulce amărui. Gustul amărui provine de la Amaretto, lichior din migdale, preparat pentru prima oară în secolul XVI-lea, în Saronno, Italia. Numele acestui cocktail vine de la romanul și filmul cu același nume, despre mafia franceză a anilor 1970-1980. Având în vedere că este compus doar din două ingrediente, recomandarea noastră este să folosești un coniac de calitate.

French Connection – Ingrediente

 • 30 ml Coniac
 • 30 ml Amaretto
 • French Connection

French Connection – Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-un pahar de tip Old Fashioned împreună cu câteva cuburi de gheață.

Amestecă ușor până se omogenizează băuturile.

Between the Sheets

Between the Sheets este precursorul cocktailurilor cu nume mai puțin convenționale. Acesta a fost creat în anii 1930 de Harry MacElhone, la Harry’s New York Bar din Paris, ca o replică a faimosului Sidecar în variantă de vară. Spre deosebire de Sidecar, în Between the Sheets se adaugă rom alb în cantitate egală cu cea a coniacului. Din această combinație de ingrediente rezultă un cocktail de seară perfect, potrivit pentru a fi consumat înainte de cină, înainte de un spectacol sau chiar înainte de a merge la culcare.

Between the Sheets – Ingrediente:

 • 45 ml coniac
 • 30 ml rom alb
 • 30 ml Cointreau
 • 5-6 picături de suc de lămâie

Between the Sheets – Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-un shaker împreună cu 3-4 cuburi de gheață. Adaugă conținutul strecurat într-un pahar de cocktail. Asta-i tot!

Încearcă și tu aceste rețete minunate, iar ingredientele de care ai nevoie le găsești pe AlcoolDiscount.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *