Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Coca-Cola România lansează prima campanie de la începutul pandemiei

„Mai deschiși ca niciodată”

Noua campanie de marketing se lansează printr-un manifest emoționant, despre schimbare, creat de artistul George The Poet

Coca-Cola România lansează „Mai deschiși ca niciodată” (Open Like Never Before), prima campanie lansată de când pandemia Covid-19 a produs atât de multe transformări în întreaga lume.

În luna aprilie, compania a suspendat, temporar, toate activitățile de marketing planificate, alegând să redirecționeze resurse către nevoile comunităților în care își desfășoară activitatea, susținându-și totodată partenerii de retail puternic afectați. Alături de companiile partenere, care îmbuteliază produsele din portofoliu, și de Fundația Coca-Cola, compania s-a angajat să doneze peste 100 de milioane de dolari, la nivel global, organizațiilor care coordonează eforturile locale de ajutorare.

George The Poet
George The Poet

În România, Sistemul Coca-Cola, respectiv Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România, precum și Fundația Coca-Cola au contribuit la eforturile societății și ale autorităților române de a combate efectele pandemiei, printr-o serie amplă de inițiative, oferind:

  • Sprijin financiar pentru achiziționarea materialelor de protecție și a echipamentelor necesare spitalelor, oferit în mod direct sau prin intermediul unor organizații, în valoare de aproape 400.000 de euro;
  • Băuturi pentru spitale și centre de carantină, totalizând aproximativ 244.000 de litri;
  • Sprijin pentru realizarea unor proiecte inovatoare, care ajută comunitatea în perioada pandemiei, în valoare de 15.000 de euro, prin proiectul Future Makers;
  • Soluții provenind din fabricile Coca-Cola HBC: un echipament de extracție a ADN-ului, oferit Spitalului Municipal Timișoara, cu ajutorul căruia capacitatea de testare pentru COVID-19 a crescut cu o sută de teste pe zi și viziere de protecție realizate cu ajutorul unei imprimante 3D în fabrica din Ploiești.

După această perioadă, Coca-Cola relansează comunicarea publică printr-o nouă campanie.

Mai deschiși ca niciodată, creată și dezvoltată de agenția 72andSunny Amsterdam, marchează o perioadă de transformări sociale și culturale. Campania este deschisă de un manifest creat special pentru Coca-Cola de George the Poet, un artist premiat al genului spoken poetry.

Manifesto-ul este inspirat de promisiunea unor noi posibilități, descoperite în perioada izolării, și ne îndeamnă pe toți să fim „mai deschiși ca niciodată” și să apreciem tot ceea ce avem în jurul nostru. Cuvintele lui George ne încurajează să fim deschiși către schimbare, să privim lucrurile dintr-o nouă perspectivă și să găsim oportunități în această nouă normalitate.

Miruna Smeureanu, Director de Marketing Coca-Cola România: „Mai deschiși ca niciodată are la bază convingerea că nu trebuie să ne „întoarcem la normalitate”. În schimb, toți avem posibilitatea să mergem înainte și să creăm o lume nu doar diferită, ci chiar mai bună. Este, totodată, o campanie de susținere a partenerilor noștri, inclusiv restaurante, baruri sau cafenele locale, dintre care multe și-au reprimit clienții după o perioadă plină de provocări pentru întreaga industrie.”

Lansarea acestui manifest va fi urmată de un program de activități care se vor desfășura pe parcursul anului, până în 2021. Multe dintre ele se vor concentra pe susținerea comunității HoReCa locale. Între acestea, sunt incluse:

  • Activări digitale create pentru a ne aminti tuturor de momentele de care ne-am bucurat, singuri sau alături de ceilalți, în cafenelele, restaurantele și barurile locale, invitându-ne să apreciem toate aceste clipe, pe care poate că nu le-am prețuit suficient înainte;
  • Sprijin pentru partenerii HoReCa, prin oferirea de expertiză și resurse adiționale pentru a-și crea propriile anunțuri publicitare. O platformă dedicată va permite Coca-Cola să susțină industria ospitalității, prin sponsorizarea anunțurilor publicitare, care pot fi customizate și distribuite într-un mod personalizat și autentic.

Campania Mai deschiși ca niciodată (#maideschisicaniciodata) invită, totodată, publicul să participe, încurajându-i pe oameni să împărtășească ce și-ar dori să fie diferit și care sunt rezoluțiile pe care și le propun, pentru a fi „mai deschiși ca niciodată”.

În plus, campania mai include:

  • Cuvintele lui George the Poet, ca inspirație, ilustrate în diverse execuții, în Out-Of-Home, Digital
  • Un spot TV
  • Un plan de engagement cu call-to-action pentru consumatori, care se va derula pe parcursul anului.

Agenția de consultanță în comunicare londoneză, Blurred, lucrează alături de 72andSunny Amsterdam pentru această campanie.

OPEN LIKE NEVER BEFORE

Full poem, written by George the Poet

Wait, stop.​
Who said we have to go back to normal, back to anything?​
What if the new normal ain’t the normal we knew? ​
And we can’t just do what we’d formerly do.​
What if the big change is you and me ​
What if we choose to be open?​
And say…​
I will never call my job unimportant again.​


What if I don’t wait for another crisis to embrace the love that I’ve missed?​
I’ll never say that teacher’s holidays are too long or that school is dry and I can’t wait to move on. ​
My ears are not my earphones. What if I listen. ​
What if I’m missing how bright your eyes glisten.​
What if I just smile a bit. Travel less and love every mile of it.​
What if I believe in the change my cooking, my music can do.​
And what if I don’t dance, but just for you I might give in to the rhythm soon.​
What if I refuse to be a stranger in my own living room.​
And I’ll learn my lesson from a bad memory, ​
and I’ll keep social distance from bad energy​
And I’ll prove that funny beats sexy any day.​
But I’m still cute, anyway.​
​​
What if my dreams never take the backseat again, ​
What if I’m there whenever you need a friend.​
What if I celebrate my skin, my hair, my body, every day!​
Even Mondays.​
I won’t waste another minute without you.​
I’ll read you the poems that I’ve written about you.​
So many come to mind.​
I’ll move forward, without leaving anyone behind.​
I’ll lead, like a woman.​
I’ll stand by every word I say​
I’ll make my vote count, make my voice heard today.​
I’ll never say this city has too many tourists again.​
I’ll have a family of dozens.​
Give my little nephews and nieces some cousins.​
I’ll stay right beside you. ​
I’ll say Yes, Yes, Yes, I do.​

I’ll never forget how much stronger we are together.​
I’ll carry that in my heart forever.​
We’ll weather this storm.​
So I’ll be…
OPEN LIKE NEVER BEFORE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *