free download 78 travel guides written by experts

Clubul Kiwanis Bucuresti si Maia Morgenstern va invita la Ateneul Roman

pentru o noua manifestare culturala in beneficiul copiilor

Duminica, 7 iunie 2009, de la ora 16:00, Ateneul Roman va gazdui un nou eveniment cultural in beneficiul elevilor cu aptitudini muzicale deosebite. Organizat de Clubul Kiwanis Bucuresti, membru al Kiwanis International, in parteneriat cu Filarmonica George Enescu si in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, evenimentul o va avea drept invitata de onoare pe actrita Maia Morgenstren. Programul serii va cuprinde concursul tinerilor artisti, o licitatie de opere de arta, gala de premiere si un recital oferit de membrii juriului.

Cu o istorie de peste zece ani in Romania, Clubul Kiwanis Bucuresti organizeaza, an de an, o serie de manifestari culturale ce urmaresc bunastarea, sanatatea si educatia copiilor din toate colturile tarii. Evenimentul din data de 7 iunie isi propune, asadar, obtinerea de fonduri in vederea sustinerii copiilor inzestrati cu abilitati muzicale. Premiile in valoare de pana la 1500€ vor fi acordate in baza nominalizarilor facute de un juriu de excelenta alcatuit din membrii ai: Operei Nationale
Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica, Radiodifuziunea Romana si Uniunea Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali din Romania.

Fondurile necesare proiectului vor fi obtinute prin vanzarea certificatelor de sponsorizare in valoare de 60 RON, in seara evenimentului, la Ateneul Roman, direct de catre reprezentantii Kiwanis Club. Pentru a sustine demersul Clubului Kiwanis, mai multi artisti plastici cu varste cuprinse intre 6 si 100 de ani si-au donat operele in
vederea scoaterii lor la licitatie, sumele incasate transformandu-se in premii pentru elevii cu aptitudini muzicale:

“Ne dorim ca prin acesta initiativa sa putem strange fondurile necesare implinirii unui vis legat de talentul acestor copii – deplasarea la un master-class sau participarea la un concurs international la care un juriu de excelenta ii considera apti, achizitionarea unui instrument performant esential dezvoltarii potentialului lor sau poate chiar suplimentarea unei burse deja obtinute. N-am putea face posibil acest lucru, insa, fara implicarea dumneavoastra, a celor care, prin simpla prezenta la eveniment,
vor deveni sponsori-participanti, contribuind, astfel, la sustinerea si dezvoltatea acestor tineri talentati”, a declarat Gabriel Sonnenfeld, Presedinte al Clubului Kiwanis Bucuresti.

Desfasurarea evenimentului va avea loc dupa cum urmeaza:
o    In Sala Mica a Ateneului Roman, incepand cu ora 16:00, va avea loc concursul candidatilor pre-selectionati cu sprijinul ISMB. Juriul va fi prezidat de dirijorul Vlad Conta.
o    De la aceeasi ora, in foyer, sponsorii-participanti la eveniment vor putea viziona obiectele de arta oferite spre licitatie.
o    La ora 19:00, in Sala Mare, actrita Maia Morgenstern va modera “Gala Juriului” in cadrul careia se vor pune la licitatie opere donate in acest scop de mai multi pictori, graficieni si sculptori. Programul serii se va incheia cu un recital oferit de membrii juriului. Pentru mai multe detalii: //www.kiwanis.org/

Kiwanis International este cea mai mare organizatie mondiala de servicii pe baza de voluntariat care are in centrul preocuparilor sale grija pentru bunastarea, sanatatea si educatia copiilor. A fost infiintata la Detroit in anul 1915 si functioneaza in prezent in peste o suta de tari. KIWANIS este un cuvant al indienilor americani care inseamna aproximativ, "Sa ne simtim bine impreuna si sa aratam ce putem".

Bucuresti, 01.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *