free download 78 travel guides written by experts

Citi isi imbunatateste organizarea in Romania

pentru a pune la dispozitia clientilor cele mai bune solutii financiare

Schimbarea entităţii româneşti înseamnă active bilanţiere crescute şi o capacitate mai mare de a acorda credite
 
După mai mult de 11 ani de activitate în România, Citibank România S.A. se transformă în sucursală a Citibank Europe plc (CEP) cu sediul central în Irlanda începând cu 1 ianuarie 2009 („Data efectivă a fuziunii”). Transformarea în sucursală, implementată în forma unei fuziuni tranfrontaliere, a fost aprobată de către instanţele şi autorităţile de reglementare din Irlanda şi România; numele noii entităţi va fi Citibank Europe plc, Dublin – Sucursala România.
 
„Acest demers face parte dintr-o iniţiativă strategică la nivel  global, al cărei scop este de a eficientiza structura organizaţiei; în regiunea noastră procesul a fost demarat acum trei ani şi are ca rezultat final înfiinţarea unei entităţi juridice îmbunătăţite, cu prezenţă europeană. Prezenţa noastră în ţară precum şi serviciile oferite clienţilor noştri vor rămâne neschimbate,   îmbunătăţindu-se în unele domenii. Ca sucursală a Citibank Europe plc vom rămâne parte a Citi, lider mondial în domeniul serviciilor financiare, vom continua să oferim atât produsele şi serviciile  globale, precum şi – prin inovaţie – cele mai bune soluţii financiare locale adaptate pentru clienţii noştri din România", a declarat Shahmir Khaliq – Director general al Citibank România S.A. şi, în continuare, al Citibank Europe plc, Dublin – Sucursala România.

„Ca sucursală a CEP vom fi în acelaşi timp parte a unei entităţi europene cu active bilanţiere mai mari şi o mai mare capacitate de a acorda credite, ceea ce ne va face un partener şi mai puternic pentru clienţii noştri din România şi ne va permite să ne extindem mai eficient ”, a adaugat Shahmir Khaliq.

Citibank Europe plc este o bancă autorizată, cu sediul social în Irlanda, funcţionând conform reglementărilor Autorităţii Irlandeze de Reglementare a Serviciilor Financiare („Financial Regulator”). CEP avea la sfârşitul anului 2007 active bilanţiere în valoare de 6.8 miliarde euro şi capitaluri proprii în valoare de 1.4 miliarde euro.

La „Data efectivă a fuziunii”, toate contractele şi relaţiile se trasferă către noua entitate juridică ca urmare a succesiunii între Citibank România S.A. actualul furnzor de servicii şi Citibank Europe plc ca succesor legal. Toate numerele aferente conturilor şi cardurilor bancare vor rămâne neschimbate. După fuziune, noua entitate va continua să păstreze aceleaşi coduri IBAN, SWIFT şi numere de cont bancar; sucursala CEP are un nou număr de înregistrare în registrul comerţului şi un nou cod unic de înregistrare.

În conformitate cu legislaţia Uniunii Europene, garantarea depozitelor şi a investiţiilor clienţilor va fi reglementată de către legile irlandeze. Detalii despre schema irlandeză de garantare a depozitelor pot fi accesate la pagina oficială de internet a Autorităţii Irlandeze de Reglementare a Serviciilor Financiare: //www.itsyourmoney.ie/index.jsp?1nID=93&2nID=96&pID=145&nID=385&aID=0#deposit

Citibank Europe plc, Dublin – Sucursala România va rămâne sub supravegherea Băncii Naţionale a României în anumite domenii (în principal cele legate de lichiditate şi de modul de desfăşurare a activităţii). În plus, va fi supravegheată în principal de către Autoritatea Irlandeză de Reglementare a Serviciilor Financiare, care supraveghează întreaga Citibank Europe plc, inclusiv sucursalele acesteia.

Mai multe informaţii legate de tranformarea în sucursală şi noua entitate sunt disponibile la www.citibank.ro

Bucuresti, 22.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *