Cisco prezintă tehnologiile care vor construi Internetul viitorului

• Strategia Cisco are la bază dezvoltări și investiții în trei domenii tehnologice cheie: chipset de siliciu, componente optice și software.
• Cisco Silicon OneTM, primul chip unificat de siliciu, care poate deservi orice zonă din rețea și poate fi utilizat sub orice formă.
• Seria Cisco 8000 este concepută să reducă costurile de construcție și de exploatare a rețelelor de mare anvergură, pentru a rula aplicații și servicii digitale cum ar fi 5G, video și cloud.

Cisco prezintă noua strategie în domeniul tehnologiei, pentru construirea unui nou Internet – proiectat să impulsioneze inovația digitală dincolo de limitările economice, de performanță sau de consum de energie impuse de infrastructura actuală. O abordare pe mai mulți ani, care va defini Internetul pentru deceniile următoare, strategia Cisco oferă deja inovații tehnologice care le vor permite dezvoltatorilor din întreaga lume să creeze aplicații și servicii pe care abia au început să și le imagineze.

Cisco lansează azi cele mai recente inovații, printre care Cisco Silicon OneTM, primul chip unificat de siliciu, care poate deservi orice zonă din rețea și poate fi utilizat sub orice formă; noua serie Cisco 8000, cea mai puternică clasă de routere din lume, construite pe baza inovațiilor hardware. De asemenea, Cisco a anunțat noi opțiuni de achiziție, care permit clienților să utilizeze tehnologiile companiilor prin intermediul unor modele de business segmentate.

„Inovația necesită investiții concentrate, echipa potrivită și o cultură care apreciază imaginația”, a declarat Chuck Robbins, președinte și CEO Cisco. „Suntem dedicați să transformăm industria pentru a construi un nou Internet pentru era 5G. Cele mai noi soluții ale noastre în materie de siliciu, optică și software sunt rezultatele inovațiilor continue pe care le realizăm și care îi ajută pe clienții noștri să rămână în pas cu tendințele și să dea naștere unor experiențe inovatoare, de ultimă oră, pentru clienții lor și pentru utilizatorii finali pentru decenii de-acum încolo.”
Bazele Internetului viitorului

Cisco logo

În următorul deceniu, experiențele digitale vor fi create cu tehnologii avansate – realitate virtuală și augmentată, streaming 16K, AI, 5G, 10G, calcul cuantic, securitate cibernetică adaptativă și predictivă, IOT inteligent și multe altele, neinventate încă. Aceste noi generații de aplicații vor crește complexitatea, dincolo de capacitățile pe care actuala infrastructură de internet le poate susține în mod viabil.

În ultimii cinci ani, Cisco a dezvoltat o strategie în domeniul tehnologic, care construiește internetul de care au nevoie clienții pentru a avea succes într-o lume din ce în ce mai digitalizată. Având ca scop rezolvarea celor mai dificile probleme care vor apărea, ca urmare a faptului că transformarea digitală solicită la maxim infrastructura actuală, această strategie va contribui la următoarea infrastructură internet, care combină noile cipuri pe bază de siliciu de la Cisco cu tehnologiile optice de ultimă generație.

Strategia Cisco va schimba economia din spatele modului în care va fi construit Internetul pentru a susține cerințele aplicațiilor digitale viitoare și va permite clienților să-și desfășoare activitatea operând rețele mai simple și mai rentabile.

Strategia Cisco are la bază dezvoltări și investiții în trei domenii tehnologice cheie: siliciu, optică și software.

„Împingerea limitelor inovației la nivelul următor – mult dincolo de ceea ce experimentăm astăzi – este esențială pentru viitor și credem că siliciul, tehnologiile optice și software-ul reprezintă pârghiile tehnologice care vor duce la acest rezultat”, a declarat David Goeckeler, vicepreședinte executiv și director general al Networking and Security Business la Cisco. „Strategia tehnologică a Cisco nu se referă la următoarea generație de produse dintr-o singură zonă. În ultimii ani am investit în categorii întregi de tehnologii independente care credem că vor converge în viitor – și, în cele din urmă, ne vor permite să rezolvăm cele mai dificile probleme care sunt pe punctul de a eroda avansul inovației digitale. Această strategie oferă cel mai ambițios proiect de dezvoltare pe care compania l-a realizat vreodată.”

Cisco Silicon One – o nouă arhitectură unificată și programabilă

Noua arhitectură Cisco Silicon One reprezintă fundația viitorului portofoliu de routere de la Cisco, cu performanțe viitoare de până la 25 de terabiți pe secundă (Tbps). Acesta este primul cip de rețea din industrie conceput pentru adaptare universală la furnizorii de servicii și pe piețele web-scale. Conceput atât pentru platforme fixe, cât și modulare, poate gestiona cele mai dificile cerințe într-un mod inovator. Primul model Cisco Silicon One „Q100” depășește reperul de rutare de 10 Tbps pentru lățimea de bandă a rețelei, fără a face compromisuri în ceea ce privește programabilitatea, buffering-ul, eficiența energetică, scala sau flexibilitatea funcțiilor.

În mod tradițional, sunt utilizate mai multe tipuri de siliciu cu capabilități diferite în cadrul unei rețele, și chiar în cadrul aceluiași dispozitiv. Dezvoltarea noilor funcții și testarea acestora pot fi procese lungi și costisitoare. Cipul unificat și programabil va permite operatorilor de rețele să reducă semnificativ costurile operațiunilor și timpul de lansare pe piață a unor servicii noi.

„Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Cisco, pentru a răspunde noilor cerințe de rețea, vitezelor și capacităților tot mai mari”, a spus Amin Vahdat, fellow și vicepreședinte Systems Infrastructure, Google Cloud.

„Facebook a fost un susținător puternic al dezagregării rețelei și al ecosistemelor deschise, lansând inițiative cheie în industrie, cum ar fi Open Compute Project și Telecom Infrastructure Project, pentru a transforma rețelistica”, a declarat Najam Ahmad, vicepreședinte, Network Engineering la Facebook. „Noua arhitectură Cisco Silicon One se aliniază la această viziune și credem că acest model oferă operatorilor de rețele opțiuni diverse și flexibile printr-o abordare segmentată.”

„Cisco schimbă modul în care operează Internetul, inovând în domenii precum hardware, software, optică și siliciu pentru a-și ajuta clienții să gestioneze mai bine costurile operaționale astfel încât să-și poată desfășura activitatea la o scară mai mare în următoarea etapă de dezvoltare a Internetului”, a declarat Ray Mota, CEO și analist principal la ACG Research. „Pe măsură ce ne apropiem de 2020, asigurarea eficienței operaționale va fi extrem de importantă.”

Seria Cisco 8000 powered by Cisco Silicon One

Noua serie Cisco 8000 este prima platformă construită cu Cisco Silicon One Q100. Este concepută să ajute furnizorii de servicii și companiile web să reducă costurile de construire și operare pentru rețele foarte mari în era 5G, AI și IoT.

Caracteristici incluse:
• Optimizat pentru 400 Gbps și mai mult, începând de la 10,8 Tbps într-o singură unitate rack
• Echipat cu noul software de operare de rețea Cisco IOS XR7 în cloud, conceput pentru a simplifica operațiunile și a reduce costurile operaționale
• Oferă securitate cibernetică sporită datorită tehnologiei integrate pentru o oferi informații în timp real asupra fiabilității infrastructurii critice
• Furnizorii de servicii obțin o lățime de bandă mai mare și programabilitate pentru a furniza Tbps chiar și în cele dificile condiții de energie și spațiu.

Implementări și testări la clienți

Cisco lucrează cu un grup de clienți la acțiuni de implementare și testare pentru seria Cisco 8000. STC, furnizorul de servicii de telecomunicații din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, este primul client care implementează noua tehnologie. Alte testări sunt făcute de către Comcast și NTT Communications.

Optică pentru 400G și dincolo de acest reper

Construirea unui nou Internet care să poată susține inovația digitală viitoare va depinde de progresele continue în tehnologiile siliciului și opticii. Cisco este singura companie din industrie care deține drepturi avansate de proprietate intelectuală în ambele domenii.

Pe măsură ce vitezele porturilor cresc de la 100G la 400G și chiar mai mult, tehnologiile optice reprezintă o parte din ce în ce mai mare din costul pentru construirea și operarea infrastructurii de internet. Cisco investește constant în acest domeniu, pentru ca partea de optică să respecte cele mai stricte standarde de fiabilitate și calitate.

Prin intermediul programului de calificare, Cisco va testa modulele optice pentru a se conforma standardelor din industrie și acestea vor opera în echipamente Cisco și non-Cisco. Datorită acestui program, clienții pot utiliza tehnologiile optice Cisco în aplicațiile care au fost implementate pe echipamente non-Cisco, beneficiind de încrederea că tehnologia optică va respecta standardele de fiabilitate și calitate Cisco.

În plus, pe măsură ce sunt realizate progrese în domeniul siliciului și fotonicii cu siliciu, funcțiile care erau livrate în mod tradițional în soluții separate, vor fi în curând disponibile în forme conectabile. Această tranziție are beneficii potențiale semnificative pentru operatorii de rețele din punct de vedere al simplității operaționale. Cisco investește în tehnologii fotonice cu siliciu pentru a realiza tranziții arhitecturale în rețelele centrelor de date și rețelele furnizorilor de servicii care vor reduce costurile, energia consumată și spațiul necesar și vor simplifica operațiunile din rețea.

O nouă economie a Internetului cu modele de afaceri flexibile

Cisco a anunțat, de asemenea, că intenționează să ofere modelele de utilizare flexibile dezvoltate pentru portofoliul Cisco Optics și software-ul Cisco IOS XR7 și pentru Cisco Silicon One. Acest nou model este extrem de adaptabil și oferă clienților posibilitatea de a alege componente, sisteme white box sau sisteme integrate pentru a-și construi rețelele. Această abordare este aliniată cu ritmul de evoluție a operatorilor care selectează elemente tehnologice separate sau agregate pentru dezvoltare ulterioară și creează o nouă economie a Internetului care oferă o valoare semnificativă pentru afaceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *