free download 78 travel guides written by experts

CinePolska – Festivalul Filmului Polonez e online

CinePOLSKA – Festivalul Filmului Polonez se mută online, pe unlimited.tiff.ro, între 16 și 22 octombrie. Începând de vineri, 16 octombrie, ai o săptămână la dispoziție să vezi online, gratuit, patru dintre cele mai importante filme din ultimul an, inclusiv Șarlatanul, noua producție semnată de regizoarea poloneză Agnieszka Holland, proaspăt propusă de Cehia la Oscarurile din 2021.

Șarlatanul / Szarlatan (regia Agnieszka Holland, 118′)

Un film pasionant despre vindecătorul ceh Jan Mikolášek, născut la sfârșitul secolului al XIX-lea și cunoscut drept Znachor. Timp de 60 de ani, a tratat artiști, oameni de afaceri, politicieni, iar figura sa a fost înconjurată de mister și controverse.

Premiera mondială la Berlin, în Berlinale Special Gala 2020. Propus de Cehia la Oscar, categoria Cel mai bun film străin.

CinePOLSKA

Supernova (regia Bartosz Kruhlik, 78′)

O poveste aparent simplă, dar plină de suspans și de consecințe neașteptate: un cunoscut politician provoacă un accident de circulație pe un drum de țară, în urma căruia trei oameni se luptă să trăiască.

Film de debut selectat în competiția TIFF 2020.

Totul pentru mama mea / Wszystko dla mojej matki (regia Małgorzata Imielska, 103′)

Într-un centru de reeducare pentru fete, o tânără vrea să-și găsească mama și să se întoarcă la casa pe care nu a avut-o niciodată. Un film despre relațiile de familie din Polonia contemporană – cele idilice, denaturate și idealizate de social media, care în film se dovedesc a fi o mare traumă.

Icar. Legenda lui Mieczyslaw Kosz / Ikar. Legenda Mietka Kosza (regia Maciej Pieprzyca, 122′)

O biografie emoționantă a genialului pianist de jazz şi compozitor Mieczysław Kosz. De la băiatul provenit dintr-o familie săracă, care-și pierde vederea la o vârstă fragedă, până la momentul în care, prin propriile forţe, devine un pianist remarcabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *