free download 78 travel guides written by experts

Cinci secrete despre Pizza Hut

Cateva date mai putin stiute despre Pizza Hut.

1. Cel mai mare consumator de branza din lume

Conform estimarilor, restaurantele Pizza Hut folosesc in perioada verii peste 50 de milioane de kilograme de branza. In decursul unui an sunt folosite peste 150 de milioane de kilograme. In Statele Unite, Pizza Hut cumpara mai mult de 3% din intreaga productie de branza a tarii. Anual, restaurantele Pizza Hut folosesc si peste 300 de milioane de kilograme de ardei gras si mai mult de 250 de milioane de kilograme de rosii.

2. O afacere pornita cu doar 600 de dolari

In 1958, doi adolescenti americani – fratii Dan si Frank Carney – au imprumutat 600 de dolari de la mama lor si au deschis intr-o cabanuta inchiriata, pizzeria la care au visat. Cum pe frontispiciu era loc doar pentru 9 litere, restaurantul s-a numit Pizza Hut (hut – cabanuta). Paisprezece ani mai tarziu, existau deja 1000 de restaurante Pizza Hut pe intreg teritoriul SUA. Astazi, Pizza Hut este prezenta in peste 100 de tari.

3. Prima pizza livrata in spatiu

In anul 2001, Pizza Hut a sponsorizat trimiterea unui transport de pizza pe Statia Spatiala Internationala. "Oriunde este viata, va fi si Pizza Hut. Daca turismul spatial va deveni realitate, Pizza Hut va face excursia chiar mai placuta", aveau sa spuna oficialii Pizza Hut din Dallas.

4. Armata Pizza Hut

Restaurantele Pizza Hut din Hong Kong sunt deservite de o echipa formata de peste 4.000 de profesionisti: peste 500 de operatori de telefonie (care vorbesc mandarina, cantoneza, engleza si alte cateva limbi de circulatie internationala), peste 1.700 de bucatari, peste 900 de ospatari si peste 1.000 de angajati in cadrul personalului auxiliar. In Hong Kong traiesc peste 7 milioane de oameni.

5. Pizza Hut: de 15 ani in Romania

Anul acesta Pizza Hut Romania va implini 15 ani de existenta pe piata restaurantelor casual de la noi din tara. In prezent opereaza 13 restaurante Pizza Hut, dintre care sase in Bucuresti, doua in Constanta, doua in Cluj si cate o locatie in Timisoara, Bacau si Iasi.

Bucuresti, 08.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *