free download 78 travel guides written by experts

Cinci criterii esențiale pentru a alege o saltea de pat

O bună calitate a somnului contribuie la menținerea sănătății creierului și a stării generale de bine, prevenind depresia și anxietatea. Pentru a te asigura că ai un somn odihnitor, experții recomandă să acorzi atenție, în primul rând, saltelei pe care dormi. Confortul, suportul oferit de salteaua de pat și materialele din care aceasta este realizată sunt criterii valoroase pentru a face o alegere corectă.

cum sa alegi o saltea de pat

sursa foto

Pe lângă acestea, specialiștii în saltele ai magazinului www.saltele-online.ro recomandă alte 5 criterii importante, dacă vrei să achiziționezi o saltea de pat potrivită nevoilor tale:

1. Gradul punctelor de presiune se referă la modul în care este distribuită greutatea pe saltea, astfel încât să fie asigurat confortul. Un grad ridicat al punctelor presiune asigură susținerea corectă a coloanei vertebrale și, implicit, relaxarea totală a corpului.

2. Gradul de circulație al aerului prin interiorul saltelei permite absorbția și disiparea umezelii apărute la suprafața acesteia. Utilizarea materialelor naturale (îmbrăcămintea saltelei cu țesături din bumbac sau cu mătase naturală), a materialelor care permit eliminarea rapidă a umidității, precum latex, sunt de preferat, dacă vrei să ai un somn odihnitor.

3. Gradul de elasticitate este dat de modul de construcție și de rigiditatea elementelor din care este compusă salteaua, având drept consecință reacția la greutatea persoanei ce folosește salteaua de pat. Această reacție este foarte vizibilă în timp prin gradul de deformare al saltelei. Gradul de elasticitate recomandă și greutatea persoanei ce poate utiliza fiecare tip de saltea.

4. Gradul de confort este dat de senzația de relaxare resimțită la utilizarea saltelei. Această senzație diferă de la o persoană la alta, în funcție de obișnuința fiecăreia de a dormi pe un suport mai moale sau mai dur. Unele persoane se simt cel mai bine pe o saltea moale/”de puf”, iar altele pe o saltea dură/”de scândură”. Cu cât materialele folosite sunt de mai bună calitate, cu atât gradul de confort va crește.

5. Comportamentul la mișcare (efectul de val) este caracteristica saltelei de a absorbi mișcările unuia din parteneri pentru a nu deranja somnul celuilalt. Acest efect se simte cu preponderență la saltelele clasice pe plasă de miez elastic, deoarece acestea au arcurile interconectate între ele. La saltelele realizate din materiale non-metalice sau cu arcuri încasetate separat, efectul este mult diminuat sau dispare cu desăvârșire.

O saltea de pat bună nu trebuie să lase coloana vertebrală să se curbeze accentuat, deci nu trebuie să fie prea moale. De asemenea, nu trebuie să fie nici prea dură, cu excepția cazurilor medicale. De asemenea, salteaua nu trebuie să fie un mediu prielnic pentru coloniile de acarieni ce sunt purtătoare de o multitudine de boli. Așadar, urmează recomandările experților și testează salteaua de pat înainte de achiziție, pentru a bifa fiecare criteriu de evaluare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *