Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Chedo, investiție de 140.000 euro în delicii fără gluten

Ana-Maria Cheran, Pastry Chef Chedo - Gluten Free

Chedo – Gluten Free este printre primele cofetării artizanale fără gluten din București care a apărut acum un an și jumătate, în urma unei investiții totale de aproximativ 140.000 euro, ce readuce gustul prăjiturilor din copilăriei îmbinat cu rețetele clasice din gastronomia franceză într-o locație concept cu design industrial.

Viziunea Chedo este că produsul reprezintă doar jumătate din experiența oferită consumatorului, iar modul în care este gândit locul devine esenţial în călătoria senzorială. Astfel că spațiul cofetăriei artizanale destinat consumatorilor este minimalist, cu accente industriale, fiind o continuare a stilului reinterpretat al deserturilor.

Cofetăria artizanală Chedo – Gluten Free este creată de antreprenoarea Ana-Maria Cheran, care a transformat diagnosticul cu boala celiacă primit în 2014, afecțiunea autoimună pentru care singurul tratament este dieta fără gluten, într-o călătorie antreprenorială în care și-a explorat pasiunea pentru a crea dulce la cel mai înalt nivel, lăsând în urmă o carieră de inginer electroenergetician.

Ana-Maria Cheran, Pastry Chef Chedo - Gluten Free
Ana-Maria Cheran, Pastry Chef Chedo – Gluten Free

“Când am aflat diagnosticul a fost nevoie să îmi schimb stilul de viață, am început să gătesc foarte mult, deși găteam și înainte, dar începuse să îmi placă din ce în ce mai mult să stau în bucătărie, în special să creez dulce. Îmi doream să mă bucur în continuare de prăjituri extraordinare și atunci a fost imboldul de a crea chiar eu locul unde gustul prăjiturilor din copilărie se întâlnește cu clasicul deserturilor franțuzești. Inițial, am fost autodidactă și am văzut că deserturile mele au început să fie apreciate de familie, prieteni și colegii, iar pentru că deja se întrezărea ideea de a deschide un laborator de cofetărie cu produse exclusiv fără gluten, am urmat mai multe Masterclass-uri alături de Chef Richard Hawke, expert în deserturi fără gluten”, a spus Ana-Maria Cheran, Pastry Chef Chedo – Gluten Free.

În cadrul cofetăriei artizanale Chedo celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons stau lângă deserturile copilăriei, cum ar fi doboș, amandina, opera sau torturi care sunt reinterpretate în varianta fără gluten, astfel că devin un moment de răsfăț pentru cei nostalgici. În prezent, se regăsesc peste 30 de sortimente fără gluten, iar toate deserturile sunt realizate în laboratorul propriu din ingrediente naturale gata să ofere consumatorilor o experiență gastronomică completă, care pot fi gustate la interior sau ridicate în regim de takeaway.

“Gusturile și obiceiurile de consum ale românilor s-au transformat semnificativ într-o direcție pozitivă, manifestând o preocupare tot mai mare pentru calitatea ingredientelor, mai ales când aleg un produs de cofetărie care să fie exclusiv fără gluten. Am investit în materie primă de calitate cu certificările specifice gluten free și sunt mereu la curent cu tendinţele în industria cofetăriei pentru a crea un echilibru al gustului inconfundabil. Este important pentru mine ca, în produsele pe care le propun, să se simtă amprenta mea, pasiunea și orientarea spre excelență la nivel de gust. Îmi doresc ca din ce în ce mai mulți oameni să deguste produsele create de noi și să elimine eticheta că fără gluten este fără gust. Și produsele fără gluten pot avea gust, textură, aromă incredibil de savuroasă și pot concura cu deserturile clasice de top”, a spus Ana-Maria Cheran, Pastry Chef Chedo – Gluten Free.

Până în prezent cei care trec pragul cofetăriei artizanale sunt preponderent cei care au boala celiacă, fie intoleranță sau alergie la gluten, dar sunt și persoane care au renunțat să mai consume gluten din dorința de a avea un stil alimentar mai sănătos.

În ultima perioadă, un procent din ce în ce mai mare îl reprezintă și cei care au descoperit locul și apreciază calitatea și gustul inconfundabil al deserturilor Chedo. Pentru acest an, antreprenoarea Ana-Maria Cheran estimează o creștere cu peste 40% a vânzărilor în rândul celor care nu urmează o dietă fără gluten.

“Satisfacția muncii apare, cel puțin pentru mine, când toți cei care gustă din produsele noastre, se reîntorc la Chedo odată ce le-au descoperit, fie că urmează o dietă fără gluten fie că au fost convinși de gustul deserturilor. Zilnic ne trec pragul și foarte mulți turiști care rămân uimiți de ceea ce noi creăm la nivel de gust”, a spus Ana-Maria Cheran, Pastry Chef Chedo – Gluten Free.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.