Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

CEO-ul Enel, Francesco Starace, este noul președinte al EURELECTRIC

•    Consiliul Director al EURELECTRIC l-a desemnat pe CEO-ul Enel în funcția de președinte al asociației, care reprezintă 3.500 de companii din sectorul electricității din Europa
•    Pe durata mandatului său de doi ani, principalul obiectiv al domnului Starace va fi să colaboreze cu toate părțile interesate din domeniul energetic, pentru a promova electrificarea ca motor principal al tranziției energetice

Roma, Estoril, 19 Iunie 2017 – Francesco Starace, CEO și General Manager al Enel, a fost desemnat președinte al uniunii europene a industriei de electricitate EURELECTRIC, cu un mandat de doi ani, de către consiliul de administrație al asociației, în timpul Adunării Anuale desfășurată în Estoril, Portugalia.

Francesco Starace Enel
„Este o mare onoare să fiu noul președinte al EURELECTRIC, o asociație care oferă sectorului de electricitate european un rol de lider în tranziția energetică aflată în plină desfășurare”, a declarat Francesco Starace. „Sectorul energetic traversează o perioadă de transformare fără precedent, ca rezultat al inovației tehnologice, al descentralizării și trecerii către o economie mai verde. În calitate de Președinte al EURELECTRIC, vreau să asigur implicarea tuturor factorilor decizionali din domeniul energetic în poziționarea industriei electricității ca motor principal al politicilor europene în ceea ce privește abordarea provocărilor majore ale tranziției energetice.”

EURELECTRIC reprezintă interesele comune ale industriei de energie electrică la nivel paneuropean, având misiunea de a contribui la dezvoltarea și competitivitatea acesteia, furnizând o reprezentare eficientă în domeniul relațiilor publice și promovând rolul unui mix energetic cu emisii reduse de carbon în dezvoltarea societății europene. Asociația include 3,500 de companii din Europa cu o cifră de afaceri totală de 200 miliarde de euro și acoperă toate problemele majore care afectează acest sector, de la producția de energie electrică și piețele de energie la rețele de distribuție, clienți, precum și problemele de mediu și sustenabilitate.

Mandatul de doi ani al domnului Starace în calitate de președinte EURELECTRIC se va concentra pe trei priorități:
1.    schimbarea mentalității prin încoporarea sustenabilității în procesul decizional industrial, transformarea sectorului electricității într-unul mai agil și proactiv, precum și implicarea tuturor părților interesate în tranziția energetică;
2.    îmbrățișarea viitorului prin accelerarea electrificării și crearea unor modele de business intersectoriale.
3.    transformarea prezentului prin completarea integrării energiei regenerabile și dezvoltarea unor soluții sustenabile și incluzive pentru portofoliul actual de active, bazate pe carbon.

Aceste priorități vor oferi sectorului european de electricitate uneltele necesare pentru a conduce tranziția energetică.

În linie cu prioritățile EURELECTRIC, digitalizarea și concentrarea pe client sunt doi dintre pilonii principali ai planului strategic Enel pentru 2017-2019. Enel va investi 4,7 miliarde euro în următorii trei ani pentru a digitaliza portofoliul de active, operațiuni și procese și pentru a îmbunătăți conectivitatea. Grupul va aduce îmbunătățiri și serviciului de relații cu clienții pentru a păstra și extinde baza de aproape 66 milioane clienți finali, cu obiectivul de a atinge o contribuție la EBITDA de 3 miliarde de euro în 2019. În plus, în jur de 90% din suma de 12,4 miliarde euro prevăzută pentru cheltuieli de capital în proiecte noi pentru perioada 2017-2019 reprezintă investiții în sectorul energiilor regenerabile și în rețele. Grupul este, de asemenea, dedicat eliminării complete a amprentei de carbon în producția de energie până în 2050 și setează obiective clare pentru a contribui la patru din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (SGD 4- educație de calitate, SDG 7 – energie curată și la prețuri accesibile, SDG 8 – muncă decentă și creștere economică, SDG 13 – acțiune climatică).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *