Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cele mai bune căști audio pentru ședințe: 4 sfaturi de achiziție

Înainte de pandemie, acest subiect ar fi sunat cel puțin ciudat, pentru că ședințele se țineau în general la birou, iar un astfel de accesoriu nu era necesar. Ba chiar era foarte riscant să stai cu căștile pe urechi în ședință, pentru ca aceea ar fi putut fi ultima ta zi la job. Odată cu măsurile de restricție impuse in condițiile pandemiei, munca de la birou s-a mutat acasă, iar ședințele se țin mai mult pe Zoom și alte platforme.

În acest context, castile audio au devenit un accesoriu necesar, pentru a putea fi prezent pe toate planurile la ședințele on-line. Pentru a se preta la o astfel de activitate, căștile trebuie să aibă anumite caracteristici pe care ți le prezentăm în rândurile următoare.

Cele mai bune căști audio pentru ședințe: 4 sfaturi de achiziție

sursa foto

Alege un model cu microfon

La ședință trebuie să mai și vorbești, nu doar să stai să asculți discursurile șefului, astfel că ai nevoie și de un dispozitiv cu care să te poți face auzit. Cel mai comod este să folosești un microfon atașat la căști, care se poziționează perfect, fără să te incomodeze. Nu e nevoie de un microfon ultraperformant, ci de unul cât se poate de obișnuit, astfel că poți găsi cu ușurință un astfel de model de căști, la prețuri rezonabile.

N-ai nevoie de căști wireless

Dacă vrei să îți cumperi căști strict pentru ședințele on-line, sfatul nostru este să nu risipești banii achiziționând un model wireless. Într-adevăr, acestea îți oferă mai multă mobilitate, calitatea sunetului e mai bună și dispun de funcții suplimentare, dar toate acestea nu îți sunt de niciun folos când ești în ședință. Trebuie să stai permanent în fața camerei, deci nu ai nevoie de mobilitate, și nici nu vrei să auzi vocea șefului în sistem surround 7.1. Așadar, o pereche de căști cu fir sunt suficiente, având și avantajul că sunt mai ieftine decât cele wireless și nici nu necesită încărcare.

Căștile over-ear, mai comode

Dacă tot ești acasă, dar în același timp și la job, asigură-ți un mediu cât mai confortabil când intri în ședință. Asta include și folosirea unor căști lejere, iar cele mai potrivite sunt cele over-ear. Este vorba de acele modele a căror cupă acoperă toată urechea, asigurând și o bună izolare față de sunetele din exterior. Deși designul le face să pară mai grele, nu este deloc așa, cupele mari fiind căptușite cu un strat gros burete, iar banda care leagă cele două difuzoare fiind din aluminiu sau alt material ușor.

Modelele closed back asigură izolarea fonică

Cele mai multe modele de căști sunt closed back, ceea ce, tradus pe înțelesul tuturor, înseamnă că au difuzoarele închise complet în carcasă. Asta înseamnă că difuzoarele nu au contact cu exteriorul iar căștile asigură o bună izolare fonică. Astfel, vei auzi doar ceea ce se vorbește în ședință, chiar dacă vecinul tău va avea chef să învețe să cânte la trombon chiar atunci.

De cealaltă parte, căștile open back nu au difuzoarele încastrate în carcasă, lăsând astfel ca sunetul să se „scurgă” către exterior. Prin urmare, sunetul din căști se combină cu cel ambiental, astfel de modele creând o senzație auditivă asemănătoare cu cea din timpul unor concerte live. Să nu uităm totuși că mergi la ședință, nu la concert, deci mai bine căști closed back.

 

În concluzie, dacă vrei să-ți cumperi o pereche de căști strict pentru ședințele on-line, ține cont că acestea trebuie doar să te ajute să auzi și să te faci auzit. Nu ai nevoie de efecte speciale, design futurist și alte funcții pe care nu o să le folosești niciodată. E suficient un model cu microfon, cu cablu pentru a se putea conecta la calculator sau laptop, cu niște cupe care să acopere toată urechea și o greutate redusă, care să le facă suportabile pe cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *