free download 78 travel guides written by experts

Cel mai nou magazin online pentru bebeluși expediază 80% din comenzi în aceeași zi, cu ajutorul unei soluții software WMS

Cel mai nou magazin online din România, dedicat părinților de copii sub trei ani, folosește un sistem software care îi permite să proceseze comenzile chiar și în 15 minute. Este vorba despre soluția WMS de la Senior Software pentru optimizarea spațiului de depozitare și automatizarea fluxurilor de lucru dintr-un depozit.

Lansat la mijlocul anului 2017, Miababy este primul magazin online din România dedicat părinților de copii cu vârsta sub trei ani. Din dorința de a reduce cât mai mult costul operațional și a oferi servicii de calitate, compania a decis să automatizeze fluxurile de lucru din depozit, mai ales în contextul în care platforma E-commerce operează cu produse 100% în stoc.

Astfel, Miababy a ales să implementeze soluția WMS (Warehouse Management System) de la Senior Software.

Senior Software logo

“Implementarea sistemului WMS s-a dovedit a fi imperativă deoarece ne-am dorit să ne concentrăm pe acțiuni care ne ajută să creștem și, odată cu noi, să crească și gradul de mulțumire al clienților noștri. De asemenea, procesarea unui volum mare de produse cu un număr limitat de resurse a fost unul dintre principalele motive pentru care am ales să utilizăm soluția de la Senior Software”, a declarat Cătălin Vlădescu, CTO Miababy.ro.

Implementare soluției WMS pentru E-commerce de la Senior Software i-a adus magazinului online numeroase beneficii. Prin folosirea acestui sistem, compania a obținut trasabilitate completă asupra mărfurilor din spațiul de depozitare. În plus, Miababy a reușit să scadă costurile de depozitare, iar acuratețea informațiilor și timpul de livrare au fost îmbunătățite.

“Reușim să reducem costurile de procesare a comenzilor și să ne mișcăm foarte repede. În prezent, cu ajutorul soluției WMS de la Senior Software, expediem 80% din comenzi în aceeași zi în care intră. Cred că cel mai mare beneficiu este cel de a scoate rapid din depozit cât mai multe comenzi. Intervalul de timp, din momentul în care se plasează o comandă și până când produsul este pregătit de livrare, este foarte scurt. Sunt cazuri în care procesăm comanda chiar și în 15 minute”, a adăugat Cătălin Vlădescu.

Prin intermediul funcționalităților multiple, echipa Miababy știe oricând ce stocuri sunt în depozit și unde se regăsește fiecare articol, dar și ce comenzi de achiziție sunt în așteptare și ce produse trebuie recepționate.

Mai mult, automatizarea a permis simplificarea întregului proces de lucru, de la plasarea comenzii și până la livrare, prin eliminarea activităților repetitive și creșterea productivității angajaților.

“Din momentul în care clientul nostru dă click pentru a achiziționa un produs, singura interacțiune cu o comandă are loc în depozit, când trebuie pickuită marfa și pregătită pentru livrare. Totodată, soluția ne ajută să informăm clienții despre statusul comenzilor datorită integrării serviciilor de curierat în aplicația WMS”, a completat reprezentantul companiei Miababy.

Nu în ultimul rând, cu ajutorul unor echipamente furnizate tot de Senior Software (ex.: scaner cod de bare, imprimanta etichete autocolante), comenzile sunt pregătite pentru livrare rapidă și fără erori umane.

Alte companii din România care folosesc cu succes soluția WMS de la Senior Software sunt: Delaco, Alexandrion, Sanovita, Croco, Dinamic 92, Stera Chemicals, Life Logistics, Herlitz și nu numai.

Despre soluția WMS

Soluția WMS de la Senior Software este un sistem de tip Warehouse Management System destinat managementului depozitelor și are rolul de a crea și controla fluxurile de mărfuri din cadrul acestora. Sistemul este dezvoltat pe platforma Mantis ce încorporează bune practici testate și validate de peste 600 de companii din întreaga lume.

Pentru piața de E-commerce, soluția WMS sincronizează comenzile cu situația stocurilor, monitorizând activitățile în timp real. În plus, sistemul este prevăzut cu funcționalități de etichetare și împachetare comenzi, integrare cu servicii de curierat și alte sisteme, cât și modalități de livrare combinate. Totodată, sistemul permite gestionarea catalogului de produse și a stocurilor, optimizarea spațiilor de depozitare, precum și procesarea rapidă și fără erori a comenzilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *