free download 78 travel guides written by experts

Cea mai buna carte a lui Amos Oz la Humanitas Fiction

Amos Oz / Poveste despre dragoste si intuneric – pret in librarii: 45 lei

Poveste despre dragoste si intuneric a primit zece distinctii literare internationale, printre care Premiul France Culture in 2004 si Premiul Goethe in 2005, fiind publicata in peste douazeci si cinci de tari. Ecranizarea din 2009 poarta semnatura lui Natalie Portman. Dragostea si intunericul sunt fortele care dau viata extraordinarei povesti a lui Amos Oz. Scriitorul ne poarta intr-o calatorie insolita si seducatoare prin Ierusalimul copilariei si adolescentei lui, prin istoria zbuciumata a Israelului si prin tumultul vietii de familie alaturi de parintii antrenati in nesfarsite discutii intelectuale. Inzestrat cu o imaginatie debordanta, claustrandu-se intr-o fictiva cetate a cartilor, copilul transforma realitatea intr-o poveste personala, iar prin ochii lui de martor inocent si curios luam parte la nasterea unei natiuni.

Amos Oz (n. 1939) este cel mai important prozator si eseist israelian, in prezent profesor la Universitatea Ben Gurion din Beer Sheva. Printre numeroasele distinctii primite de scriitor se numara: Premiul Pacii (Germania, 1992), Premiul Israel pentru Literatura (1998), Premiul Ovidius (Romania, 2004), Premiul Grinzane Cavour (Italia, 2007) si Premiul Heinrich Heine (Germania, 2008). Amos Oz este autorul mai multor romane, volume de povestiri si de eseuri literare si politice. Cum sa lecuiesti un fanatic (2002), faimosul sau volum de eseuri, a aparut la Editura Humanitas in 2007. Romanul Rimele vietii si ale mortii (2007) va fi publicat in colectia "Raftul Denisei". Opera lui Amos Oz este tradusa in patruzeci de limbi.

"Unul dintre cele mai palpitante, mai intense si mai emotionante romane autobiografice scrise vreodata." (The Independent)

Bucuresti, 02.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *