bucharest tech week 2021

Cat de importanta este incaltamintea de protectie la locul de munca?

Incaltamintea de protectie are diverse caracteristici si roluri in functie de industria in care este folosita. Pantofii, bocancii si cizmele de protectie sunt durabile, au varf intarit si sunt concepute in asa fel incat sa protejeze picioarele de diferite accidente care pot aparea la locul de munca.

In general, incaltamintea de protectie este necesara pe santier si in zonele industriale, dar exista mai multe domenii de activitate care necesita protectie suplimentara pentru picioare. Incaltamintea de siguranta, cum este cea de pe https://www.bprotect.ro/incaltaminte-protectie, vine cu marcaje care indica standardele internationale si nivelul de protectie impotriva impactului, socurilor electrice sau a contactului cu substante chimice si trebuie aleasa in functie de activitatea desfasurata.

Cum te poate proteja incaltaminea de siguranta

Designed by senivpetro / Freepik

Cum te poate proteja incaltaminea de siguranta?

Incaltamintea de protectie nu trebuie sa lipseasca din domenii de activitate periculoase, care pot duce la accidentari grave ale picioarelor si, uneori, la imposibilitatea de desfasurare a activitatii. Iata de ce este atat de importanta incaltamintea de protectie:

Protejeaza picioarele de obiectele care cad – Incaltamintea de siguranta actioneaza ca o bariera intre picioare si obiectele grele sau ascutite. Cei care lucreaza in constructii si cei care manevreaza masinarii si metale grele, au nevoie de incaltaminte de protectie deoarece sunt predispusi la pericole tot timpul, fie ca este vorba despre posibile lovituri, intepaturi sau taieri.

Protejeaza impotriva alunecarii – Ranile sau accidentele la locul de munca pot aparea din multe motive, iar alunecarea si caderea sunt destul de comune. Asadar, incaltamintea de protectie trebuie sa detina talpi antiderapante pentru a proteja angajatii de alunecare sau cadere.

Cand lucreaza cu lubrifianti sau apa, angajatii trebuie sa poarte incaltaminte de protectie anti-alunecare. Chiar si persoanele care lucreaza la inaltime, care trebuie sa urce si sa coboare frecvent scarile, au nevoie de incaltaminte care sa impiedice alunecarea.

Protejeaza impotriva contactului cu substante chimice – O alta functie importanta a bocancilor de protectie este de a proteja picioarele de substante chimice. Cand lucreaza intr-o industrie chimica sau a cimentului, cu multe substante toxice care se pot scurge, angajatii trebuie sa poarte incaltaminte speciala.

Incaltamintea de protectie pentru aceste domenii de activitate trebuie sa aiba o talpa groasa din cauciuc. Substantele manipulate in industria chimica pot oricand sa produca arsuri si rani la nivelul picioarelor si nu numai, asa ca este extrem de important sa se utilizeze echipament si incaltaminte de protectie.

Protejeaza impotriva frigului – Pentru a-si desfasura activitatea confortabil si fara probleme in conditii meteorologice extreme, angajatii au nevoie de o protectie suplimentara pentru picioare. In domenii cu temperaturi reduse exista in permanenta riscul de degeratura, inghet si in special disconfort la nivelul picioarelor. Pentru a mentine temperatura corpului la un nivel optim atunci cand lucreaza intr-un mediu rece, angajatii au nevoie de incaltaminte speciala de protectie.

Protejeaza impotriva socurilor electrice – Electricienii sau persoanele care lucreaza intr-o companie de energie electrica ar trebui sa poarte in mod obligatoriu cizme de siguranta pentru protectia impotriva pericolelor electrice. Incaltamintea de protectie pentru astfel de profesionisti este confectionata din materiale speciale antistatice, cum ar fi piele, cauciuc, etc.

Pe langa protectie, incaltamintea de siguranta ofera si confortul necesar pe tot parcursul zilei de munca. Simtindu-se in siguranta si confortabil, angajatii vor fi mai productivi indiferent de domeniul in care activeaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *