free download 78 travel guides written by experts

Caroli Foods investeste 5 milioane de euro

intr-o nouă platformă logistică

Caroli Foods a demarat lucrările de construcţie a unei noi platforme logistice menite să contribuie substanţial la maximizarea eficienţei activităţii companiei.

Localizată în vecinătatea spaţiilor de producţie ale fabricii din Piteşti, noua platformă va necesita o investiţie de până la 5 milioane de euro în clădiri şi echipamente şi va fi operaţională până la sfârşitul anului. Platforma va asigura un rulaj zilnic de 80-130 tone de marfă, la un nivel al stocurilor de 250-300 tone. În ceea ce priveşte nivelul de productivitate al procesării comenzilor, obiectivul pentru noua platformă este de 1 tonă/om/oră, similar celui din industria cărnii în Europa de Vest. “Noua facilitate va avea un impact considerabil asupra modului în care vom putea răspunde transformărilor şi solicitărilor pieţei.  Prin introducerea noii platforme vom putea pregăti cu mai multă precizie comenzile către clienţi, vom scurta timpii de livrare, vom face un mai bun management al stocurilor. Nu în ultimul rând, prin noua investiţie am avut în vedere posibilitatea dublării în volum a afacerii într-o perioadă de până la 4 ani”, a declarat Haluk Akdemir, CEO Caroli Foods.

Amplasarea platformei aproape de spaţiul de producţie conduce la optimizarea timpilor de distribuţie şi a costurilor operaţionale, de la intrarea mărfurilor către platformă până la punctele de aprovizionat din ţară, datorită faptului că oraşul Piteşti reprezintă “centrul de greutate” al zonei de distribuţie a produselor.

Platforma logistică va fi construită pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp şi va oferi posibilitatea unei capacităţi mari de depozitare dezvoltată pe verticală şi a unei bune utilizări a spaţiului. Depozitarea şi colectarea produselor se face în condiţii de igienă stricte, în mod automatizat, prin intermediul unor procese controlate. Platforma va necesita pentru operare un personal cu până la 20% mai redus în raport cu varianta convenţională.

Bucuresti, 27.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *