free download 78 travel guides written by experts

Care sunt cauzele durerilor articulare?

Disconfortul sau durerea de la nivelul articulațiilor pot fi temporare, dar în cazul în care acestea persistă, poate fi nevoie de o vizită la medic pentru a putea depista cauza. De regulă, durerile articulare persistente sunt cauzate de o serie de boli sau vătămări, ce au nevoie de un tratament pentru ameliorarea simptomelor.

Am adunat cele mai des întâlnite cauze ale durerilor articulare, pentru a vedea modul în care acestea duc la apariția durerilor, dar și care este modalitatea cea mai simplă de ameliorare a acestora.

Artrita

Este cea mai frecventă cauză a durerilor articulare și se manifestă sub două forme: artroză și artrita reumatoidă. Aceasta apare de regulă la adulții cu vârsta de peste 40 de ani și are o evoluție lentă. În timp, poate afecta încheieturile, brațele, șoldurile sau genunchii, prin apariția durerilor în aceste zone.

De fapt, durerile apar în momentul în care cartilajele încep să se rupă. Articulațiile tind să fie mai rigide dimineața și după perioadele de repaus, în special în cazul în care durerile sunt localizate la nivelul genunchilor.

Nu există un remediu pentru artrită, însă durerile pot fi ameliorate cu ajutorul unui tratament cu antiinflamatoare șii cu unguente aplicate local.

cauzele durerilor articulare

sursa foto

Spondilita anchilozantă

O boală inflamatoare care în timp poate duce la fragmentarea oaselor coloanei vertebrale. Acest lucru determină coloana vertebrală să fie mult mai puțin flexibilă, ceea ce duce la o postură înclinată.

Afectează de cele mai multe ori bărbații, iar cauza acesteia este o genă prezentă la anumite persoane. Chiar și așa, sunt numeroase persoane cu gena HLA-B27 care nu se confruntă cu spondilita.

Necroza avasculară

Se traduce prin moartea țesutului osos din cauza lipsei de alimentare cu sânge. Cunoscută și sub denumirea de osteonecroză, poate produce mici rupturi osoase. În cazul în care în organism este localizat un os rupt sau există o articulație dislocată, fluxul de sânge poate fi întrerupt într-o secțiune a osului.
De asemenea, mai poate fi cauzată de administrarea pe termen lung a dozelor mari de medicamente, de steroizi sau de consumul în exces de alcool.

Durerile articulare sunt prezente doar în momentul în care se pune o mare greutate pe zona afectată, dar odată cu trecerea timpului și cu avansarea bolii, durerile se resimt cel mai mult în momentul în care bolnavul stă culcat.

Hipotiroidismul

În momentul în care glanda nu produce suficient de mulți hormoni, apare hipotiroidismul. Nu prezintă simptome în fazele incipiente, dar dacă nu este tratată, în timp poate duce la apariția obezității, durerilor articulare și a infertilității. Apare în special la femeile cu vârsta de peste 60 de ani care au fost diagnosticate cu diabet.

De asemenea, o serie de alți factori pot duce la apariția acestei boli:

  • Boala autoimună;
  • Chirurgia tiroidiană;
  • Terapia cu radiații;
  • Diverse medicamente.

Entorsele

Cunoscută și sub numele de întindere sau ruptură de ligamente, entorsa apare de cele mai multe ori la gleznă. Entorsele apar ca urmare a presiunii mult prea mari la nivelul unei articulații, moment în care un ligament se poate rupe sau se poate întinde mult prea mult.

Se manifestă prin dureri foarte mari la nivelul gleznei, umflături și o capacitate limitată de a mișca piciorul. O entorsă netratată poate provoca fracturi, deci vizita la medic este esențială.

Durerile articulare pot apărea în cele mai nepotrivite momente, dar din fericire există o serie de alternative pentru ameliorarea acestora. Vezi produsele pentru calmarea durerii și uită de situațiile în care nu ai putut face tot ce ți-ai dorit din cauza acestora.

Nu lăsa durerile articulare să treacă de la sine. Dacă persistă perioade îndelungate, cauza lor poate fi extrem de serioasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *