Camera cu vedere

Jean E.M. Forster
Editura Leda
Grupul Editorial Corint

In Epilogul acestui roman publicat in 1908 se afirma ca: „…este cel mai frumos” roman. „Este povestea a doi tineri frumosi, carora li se promite fericirea.” (p. 318).

Altundeva apare urmatoarea cugetare: „Nu-i cu putinta sa iubesti si sa fugi. (…) Dragostea poti s-o impingi mai incolo, poti s-o ingnori, poti s-o murdaresti, dar niciodata n-o vei putea smulge din suflet.” (p. 306).

O carte in care sunt prezentate personaje ce reprezinta clasa de mijloc britanica. O lucrare in care veti remarca si diverse trasaturi ale societatii de atunci, conceptiile vremii nelipsind nici ele, inclusiv aceea ca „De la o femeie se cere farmec, nicidecum inteligenta.” (p. 234). O poveste placuta insa, care destinde si care vorbeste in fapt despre sentimente pure. Calatorii in Italia, un omor, un sarut pe obraz intr-o poiana cu violete, un logodnic, umor si iubire, toate acestea isi fac loc in Camera cu vedere.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *