Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Cafea și ciocolată – mixul perfect de Dragobete: Rețete cafea vieneză și Italian mocha

Cafea Vieneză

Cafeaua și ciocolata reprezintă un mix venit direct din rai! Deși provin din plante diferite, acestea își îmbunătățesc reciproc calitățile pentru o experiență gustativă de neegalat. E deja binecunoscut faptul că o cafea delicioasă se îmbină perfect cu o bucățică de ciocolată, această combinație este realizată chiar și la scară înaltă de cei mai buni cofetari din lume în delicatesele lor.

Între cafea și ciocolată e un gest de iubire care nu se termină niciodată, și ce zi mai potrivită pentru a sărbători acest lucru, dacă nu Dragobetele?

Experții Lavazza au detaliat câteva rețete delicioase de cafea și ciocolată pe care le poți încerca acasă, pentru a intra într-o stare pură de romantism și liniște. Indiferent dacă sărbătorești singur sau alături de un partener, ciocolata și cafeaua te vor înveseli în acest sezon de Dragobete.

Cafea Vieneză

Cafea Vieneză

Ușor de făcut și de dimensiuni mici, cafeaua vieneză îți bucură papilele gustative printr-o aromă divină. Aceasta este o rețetă care pictează o imagine somptuoasă a eleganței vieneze cu fiecare înghițitură.

Rețetă:

Adaugă 10g de sirop de ciocolată într-un pahar mic.
Prepară un espresso lung, îl torni în pahar și adaugi frișca.
Presară fulgi de ciocolată.

Asta e tot! Bucură-te de o pauză de cafea divină cu o aromă gourmet.

Italian Mocha

Fondente marochino este o rețetă simplă și gustoasă, care oferă un gust total diferit cafelei tale. Ideal pentru a începe ziua sau a încheia o masă într-o notă plăcută.

Rețetă:

Prepară espresso-ul într-o ceașcă mică de sticlă.
Adaugă un strat de ciocolată neagră.
Pudrează cacao și un strop de piper
Completează cu o crema de lapte fierbinte.
Adaugă încă un strop de cacao pudră.

Crostata Mocha

Rețetă:

Prepararea ganajului:
Amestecă două gălbenușuri de ou cu zahărul și se bate până devine o spumă limpede și cremoasă.
Pune smântâna la fiert.
Adaugă gălbenușurile bătute și gătește până la 90°C.
Pune cafeaua și amestecă bine.
Toarnă amestecul peste ciocolata tăiată cubulețe.
Amestecă până când ciocolata este complet dizolvată.
Răcește la frigider.

Pentru blat:

Taie untul în cubulețe și lasă-l la temperatura camerei.
Adaugă făina și pudra de cacao.
Adaugă untul, zahărul și oul.
Frământă ingredientele și apoi adaugă făina până când amestecul devine omogen. Pune la frigider pentru 1 oră.
Așază aluatul peste baza și părțile laterale ale formei de copt.
Gătește la cuptor la 180°C, timp de 18 minute.

Compoziție:

Toarnă crema de ciocolată călduță peste tartă.
Pune la frigider, până când crema se răcește complet.
Presară zahăr pudră și e gata de servit

Bucură-te de Dragobete în compania unor deserturi delicioase, oferite de experții Lavazza!

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.