free download 78 travel guides written by experts

Bruno Spengler este primul campion din IMSA iRacing Pro Series – John Edwards a urcat pe podium la finala sezonului

Bucureşti/München. Bruno Spengler (Canada) este primul campion al IMSA iRacing Pro Series. Un accident petrecut la început şi pentru care nu a fost vinovat a făcut ca pilotul BMW să nu puncteze în finala sezonului desfăşurată la Watkins Glen (SUA), dar a reuşit să se menţină înaintea altui pilot BMW, Nick Catsburg (Olanda). Catsburg a încheiat al treilea şi a terminat sezonul pe locul secund al clasamentului general. John Edwards (SUA) a obţinut poziţia a treia cu BMW M8 GTE, urcând pe podium la Watkins Glen. Varianta virtuală BMW M4 GT4 a sărbătorit un debut de succes într-o competiţie oficială de sim racing în etapa IMSA iRacing Challenge Series desfăşurată pe acelaşi circuit.

Spengler a avut parte de un start tumultos în finala sezonului din IMSA iRacing Pro Series. Plecat de pe locul al optulea al grilei, el a fost lovit de l altă maşină la începutul primului tur. Accest accident serios a cauzat daune majore modelului virtual BMW M8 GTE, astfel că pilotul a fost obligat să efectueze o oprire lungă pentru reparaţii. A fost clar că nu mai are nici o şansă de a reveni în frunte şi va avea etapa fără puncte din acest sezon, la Watkins Glen. După o cursă de recuperare puternică, el a trecut linia de sosire pe locul al 14-lea.

Catsburg ar fi trebuit să câştige cursa pentru a se impune în disputa pentru titlu din cadrul BMW. El a demonstrat mult spirit de luptă, dar nu a putut urca mai sus de poziţia a patra. Acest rezultat i-a confirmat locul secund în clasamentul general. Victoria i-a revenit lui Rodrigo Pflucker (Peru, Ford), în timp ce John Edwards (SUA) a încheiat al treilea, aducând o clasare pe podium pentru BMW. În total, cinci BMW M8 GTE au intrat în Top 10. Pilotul Turner Motorsport, Robby Foley (SUA), şi doi piloţi ai BMW Team RLL – Connor De Phillippi (SUA) şi Jesse Krohn (Finlanda) – au fost pe locurile al cincilea, al şaselea, respectiv al optulea.

Bruno Spengler (#7 BMW M8 GTE, BMW IMSA Team Red, campion): “Sunt încântat că am câştigat acest titlu. Munca grea şi incredibilă care a fost depusă pentru pregătirea curselor din ultimele luni a dar rezultate. Multe mulţumiri tuturor celor care m-au susţinut şi mulţumiri conducerii IMSA pentru organizarea acestei competiţii virtuale pentru noi, piloţii, şi pentru fani în aceste vremuri dificile. A fost fantastic şi foarte distractiv. Cursa de astăzi a fost plină de emoţii. După accidentul din primul tur, am fost incredibil de dezamăgit şi m-am gândit «asta îmi şterge şansele la titlu». Dar, încet, a devenit clar că pot reuşi, din moment ce Nicky nu putea câştiga cursa. Am putut să mă relaxez un pic şi să mă bucur de ultimele tururi.”

Munich (GER), 12th June 2020. IMSA iRacing Pro Series, BMW M8 GTE, Bruno Spengler, Watkins Glen, virtual, sim

IMSA iRacing Challenge Series

Înaintea finalei sezonului din IMSA iRacing Pro Series, IMSA iRacing Challenge Series a găzduit cursa sa pe acelaşi circuit. Disponibilă doar recent ca maşină pentru iRacing, BMW M4 GT4 a sărbătorit debutul său într-un eveniment oficial. Grila de start a inclus 13 versiuni virtuale ale modelului BMW M pentru curse de client, şase dintre acestea înregistrând clasări în Top 10. Nils Koch (Germania), pilot al echipei BS+COMPETITION, şi Robby Foley (SUA), care a purtat culorile Turner Motorsport, au încheiat pe locurile al doilea, respectiv al treilea ale podiumului. În Top 10 au mai intrat pilotul oficial BMW Beitske Visser (Olanda) pe poziţia a şasea, “Debutantul Anului” BMW Sports Trophy – Marius Zug (Germania) – pe locul al optulea şi influencerul YouTube, Jimmy Broadbent (Marea Britanie), al nouălea.

Următorul debut important pentru BMW M4 GT4 este programat sâmbătă. Este momentul când va concura în clasa SP10 a cursei H&R de trei ore din Digital Nürburgring Endurance Series powered by VCO. Marius Zug va fi din nou la volan şi va fi susţinut de figura familiară a pilotului BMW în DTM Timo Glock (Germania), care îşi va face debutul în cursă pe Nordschleife (Germania) cu BMW M4 GT4 virtual.

Livestream-uri ale cursei H&R de 3H din DNLS powered by VCO (Sâmbătă, ora Româniai 13.30):
Facebook: b.mw/DNLS_R6_FB_EN
YouTube: b.mw/DNLS_R6_YT
Twitch: twitch.tv/bmwmotorsport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *