free download 78 travel guides written by experts

BMW X1 Live Tour in Romania

În perioada 28-31 ianuarie turneul european BMW X1 Live Tour a venit la Poiana Braşov. Sub sloganul „Joy is the Ride” invitaţii au putut să descopere performanţele noilor modele din gama BMW X şi să testeze cele mai noi schiuri din gama K2.

În perioada 28-31 ianuarie, la Poiana Braşov, peste 440 de participanţi au testat modelele BMW X1,  BMW X5 şi BMW X6 în cadrul evenimentului european BMW X1 Live Tour. Printre cei prezenţi s-au aflat şi numeroşi invitaţi de marcă, precum Ilie Năstase, Andreea Esca, Gheorghe Zamfir, George Copos sau Ramu Yalamanchi, fondatorul site-ului www.hi5.com. Cu toţii au putut testa performanţele modelelor BMW într-o serie de probe pregătite pentru a prezenta modelele X şi avantajele tehnologice ale mărcii.

Alături de demonstraţii care au adus în prim plan avantajele sistemului xDrive, cel mai inteligent sistem de tracţiune integrală din segment, participanţii au putut testa modul de funcţionare al sistemelor de control al tracţiunii DSC  (Dynamic Stability Control) şi DTC (Dynamic Traction Control). Acesta din urmă permite o uşoară patinare controlată a roţilor, fiind răspunsul optim pentru suprafeţe cu adrenţă redusă, precum suprafeţele acoperite de zăpadă din off road. Un alt sistem care a putut fi testat în condiţii off road a fost Hill Discent Controll (HDC). Acesta permite abordarea unor pante abrupte cu aderenţă scăzută şi prin frânarea controlată succesiv şi individual a fiecărei roţi prin intermediul ABS. Menţine astfel automobilul la o viteză constantă, evitând alunecarea. Împreună, toate aceste sisteme asigură un comportament de neegalat atât pe şosea cât şi pe off road.

O echipă de patru piloţi BMW Fahrer Traning a stat la dispoziţia participanţilor şi a asigurat buna desfăşurare a probelor de condus. Toate modelele au fost încălţate cu pneuri de iarnă Dunlop, în timp ce combustibilul performant a fost asigurat de Rompetrol.

„BMW este o marcă care îşi respectă claim-ul – <<Plăcerea de a conduce>>.  Punctul central al modelelor noastre este experienţa la volan. Acesta este motivul pentru care am investit mai mult decât orice altă marcă premium în astfel de evenimente. Vrem să aducem cât mai mulţi potenţiali clienţi la volanul unui BMW. Atunci vor simţi diferenţa,” a declarat Stephan Breschan, General Manager BMW Group România.

Pe pârtie participanţii au putut testa noua gamă de schiuri K2. În acelaşi timp, o echipă de rideri K2 Europe a realizat demonstraţii pe pârtie. Tractaţi de noul BMW X1 aceştia au realizat sărituri peste rampe special amenajate.

BMW X1 Live Tour Poiana Braşov este parte a unui turneu European desfăşurat în sezonul de iarnă 2009-2010. Înainte de România, evenimentul a fost prezentat în Germania, Polonia, Slovenia, Cehia şi Slovacia. Urmează a fi continuat în Bulgaria, Elveţia, Franţa, Austria şi Italia.

Bucuresti, 05.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *