free download 78 travel guides written by experts

BMW i Ventures anunţă investiţia strategică în Shift

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures îşi extinde portofoliul de investiţii. Noile direcţii sunt platforme excelente prin care BMW Group poate acumula o experienţă bogata şi obţine o perspectivă unică despre viitorul automobilului.

BMW i Ventures coordonează un capital de peste 500 milioane USD şi investeşte în domenii precum condusul autonom, automobil concetat, inteligenţă artificială şi big data, soluţii avansate de producţie sau soluţii digitale pentru clienţi. În ultima perioada, BMW i Ventures a anuţat investiţii în comanii precum dezvoltatorul de circuite integrate GaN Systems sau portalul on-line de ateliere auto Caroobi.

BMW Group logo

• Mai multe informaţii despre BMW i Ventures şi ulitmele investiţii puteţi găsi căutând „BMW i Ventures” pe site-ul de presă BMW Group România.

BMW i Ventures a anunţat o investiţie în Shift, o companie start-up cu sediul în San Francisco care combină tehnologia şi o echipă de servicii concierge auto pentru a elimina problemele şi incertitudinile legate vânzarea şi cumpărarea de automobile second-hand. BMW i Ventures coordonează o finanţare în valoare de 37 de milioane de dolari, cu participaţie din partea noilor investitori majori G2 Venture Capital şi DCM Ventures, precum şi cu participaţia continuă a DFJ, Highland Capital şi Goldman Sachs Investment Partners. Christian Noske, partener al BMW i Ventures, s-a alăturat Consiliului de Administraţie al Shift.

Shift devine rapid calea prin care “millennials” cumpăra un automobil second-hand – peste 50% dintre clienţii Shift şi 70% dintre cumpărătorii care primesc un împrumut pe platforma Shift sunt “millennials”. Datorită interesului major din partea acestei categorii de clienţi, Shift a devenit principalul vânzător de automobile second-hand în toată Bay Area. Prin utilizarea tehnologiei proprii, Shift poate să ofere cea mai bună experienţă şi valoare atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători (drive teste gratuite la cerere, creditare complet digitală, evaluări la faţa locului, trade-ins şi preluări ale automobilului). De asemenea, Shift gestionează întregul proces de vânzare-cumpărare, care variază de la inspecţii de rutină până la documentare detaliată şi documentaţie DMV.

“Suntem interesaţi de companii de tehnologie care contestă status quo-ul şi construiesc produse care ajută la îmbunătățirea opţiunilor de transport pentru consumatori”, a declarat partenerul BMW i Ventures, Christian Noske. “Cumpărarea unui automobil este una dintre cele mai scumpe achiziţii pe care cei mai mulţi oameni o fac vreodată, iar BMW i Ventures se angajează să facă această experienţă nu doar bună, ci deosebită. Tehnologia deţinută de Shift, echipa de ingineri de clasă mondială şi forţa de muncă având gândirea orientată spre viitor vor ajuta compania să reuşească pe piaţa maşinilor second-hand.”

“Fără îndoială, BMW este unul dintre cele mai emblematice branduri auto din lume, ceea ce face ca investiţia să fie cu un moment spectaculos pentru întreaga echipă Shift”, a declarat fondatorul şi directorul executiv Shift, George Arison. “De asemenea, suntem onoraţi că DCM şi G2VP ni se alătură cu participaţii atât de semnificative. De-a lungul ultimilor doi ani, am îmbunătăţit şi am ajustat modelul nostru având aceeaşi misiune: să oferim clienţilor o experienţă mai bună în cumpărarea unui automobil prin oferirea unui nivel fără precedent al transparenţei şi drive teste livrate la uşa lor. Nu ne puteam dori parteneri mai buni decât sunt BMW i Ventures, G2VP şi DCM.”

Despre Shift Shift evoluează experienţa cumpărării unui automobil prin combinarea unei abordări bazată în primul rând pe tehnologie cu servicii pentru clienţi superioare. Cu Shift, va lucra pentru tine un pasionat de automobile, indiferent că-ţi va aduce un drive test la uşă sau îţi va oferi o evaluare instant pentru automobilul pe care vrei să-l vinzi. Obiectivul nostru final? Să creăm o piaţă mai de încredere, care uşurează cumpărarea, deţinerea şi vânzarea automobilelor care fac viaţa să meargă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *