free download 78 travel guides written by experts

BMW Group şi Swiss Re propun un concept inovator de asigurare auto care ţine cont de dezvoltarea sistemelor de asistenţă

BMW Group şi Swiss Re, una dintre cele mai mari companii de reasigurări din lume, colaborează pentru a dezvolta un calificativ de asigurare pentru automobile, pe care asigurătorii din întreaga lume îl pot utiliza pentru a calcula primele de asigurare a maşinilor. Sistemul de evaluare inovator ia în considerare integrarea sistemelor de asistare a conducătorului relevante pentru siguranţă.

BMW Welt - BMW Group Corporate Headquarters
BMW Welt – BMW Group Corporate Headquarters

Sectorul automobilelor se află într-o perioadă de transformări importante. Pe drumul către condusul autonom, din ce în ce mai multe sisteme de asistenţă relevante pentru siguranţă se regăsesc în automobilele BMW Group. În unele cazuri, acestea intervin în mod activ în controlul maşinii şi cresc siguranţa automobilelor. Cu toate acestea, în prezent, aceste sisteme au o influenţă minimă în calculul primelor de asigurare. Calificativele de asigurare auto se bazează, în general, pe criterii precum vârsta conducătorului auto sau puterea automobilului. Aceasta va deschide noi posibilităţi pentru clienţi şi asigurători.

Pe baza cunoştinţelor tehnice ale BMW Group şi competenţa Swiss Re ca reasigurător a fost dezvoltat un algoritm care este capabil să reprezinte, sub forma unui scor, efectele complexe ale sistemelor de asistare a conducătorului asupra siguranţei automobilelor BMW. Acest scor facilitează calcularea unei prime de asigurare individuale specifice automobilului.

“La BMW Group ne concentrăm mereu asupra clientului. Din acest motiv, am dezvoltat o soluţie, împreună cu Swiss Re, care va permite asigurătorilor primari să calculeze primele pe baza unei evaluări individuale a caracteristicilor tehnice ale unei maşini”, explică Thomas Wittig, director BMW Group Financial Services. “Clienţii noştri vor beneficia de două ori: de siguranţa suplimentară şi confortul sistemelor inteligente de asistare şi de o posibilă reducere a primelor de asigurare.”

Moses Ojeisekhoba, director general pentru reasigurare, Swiss Re: “Peisajul auto se schimbă şi noi, la Swiss Re, ne dorim să ducem inovaţiile în sectorul asigurărilor auto. Suntem încântaţi că BMW Group a ales să fie partenerul nostru. Evaluarea continuă a tuturor caracteristicilor individuale de siguranţă ale producătorilor de echipamente originale şi a efectului acestora asupra frecvenţelor şi gravităţii accidentelor este dificilă şi împovărătoare pentru asigurători. Prin combinarea punctelor forte, am dezvoltat împreună Scorul de Risc ADAS, care va ajuta la evaluarea riscurilor automobilelor din ce în ce mai automatizate şi va ajuta clienţii noştri să-şi dezvolte suita de produse”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *