free download 78 travel guides written by experts

BMW extinde parteneriatul tehnologic cu Federaţia de Bob, Sanie şi Skeleton din Germania (BSD) şi colaborează pentru dezvoltarea unui prototip de bob două persoane

În trecut, BSD s-a putut baza pe competenţa inginerilor BMW în domeniile aerodinamicii, ergonomicii şi analizei structurale când şi-a dezvoltat echipamentul. Acum, BMW face un pas în plus pentru campania olimpică din 2022 şi lucrează cu BSD la dezvoltarea unui prototip de bob două persoane.

BMW a fost cunoscută mereu pentru spiritul său de pionierat şi inovaţie – două atribute datorită cărora competenţa BMW în domeniul auto a putut fi aplicată cu succes în sporturile şi cursele high-tech precum America’s Cup (navigaţie competiţională). Prin colaborarea cu experţii tehnici şi piloţii BSD, acest transfer aduce beneficii pentru disciplina bobului. Primul pas este dezvoltarea unui aşa-numit “pilot al inovaţiei” cu care sunt încercate diverse concepte tehnice. Un sistem de măsurare modificat la BMW Motorsport este utilizat pentru analizarea performanţelor inovaţiilor tehnice.

“Anul acesta ne-am bucurat de foarte mult succes la Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, rezultatele strânse au arătat că nu ne putem permite să ne culcăm pe lauri şi că adversarii noştri fac tot posibilul pentru a ne prinde şi a ne depăşi”, declară Thomas Schwab, secretar general şi director sportiv al BSD. “În BMW avem un partener tehnologic care ştie foarte bine că fiecare succes este doar motivaţia pentru mai multe idei şi concepte. Prin urmare, suntem încântaţi să putem adopta o altă abordare inovatoare cu prototipul BMW.”

BMW prototip bob
BMW prototip bob

“Experienţa pozitivă a campaniei olimpice din 2018 a arătat cât de reuşită este utilizarea conceptelor de alunecare concurente”, declară antrenorul-coordonator de bob, René Spies. “Aşteptăm cu nerăbdare să încercăm o nouă perspectivă în dezvoltarea bobului alături de partenerul nostru BMW. Suntem într-o poziţie fericită în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnică, prin faptul că putem beneficiat de competenţa lor tehnică în producţia de automobile, precum şi de infrastructura unică.”

Thomas Hahn, care este responsabil pentru transferul de tehnologie la BMW, explică: “Aerodinamica, dezvoltarea şasiului şi producţia carbonului sunt domenii în care BMW lucrează la cel mai înalt nivel – şi care sunt extrem de importante pentru un bob de competiţie. Împreună cu experienţa practică a experţilor tehnici şi piloţilor BSD, avem o platformă de inovaţie cu care putem testa sisteme şi componente inovatoare. Suntem încântaţi să vedem cum bobul performează în primele sale teste şi aşteptăm cu nerăbdare dezvoltarea ulterioară pe parcursul anilor următori.”

Designul bobului BMW subliniază şi elemente din cercetarea şi dezvoltarea automobilelor. În culorile BSD tradiţionale – galben şi negru -, designul aminteşte de modelul “Dazzle”, care este purtat de automobilele-prototip BMW camuflate.

Noul bob două persoane al BSD nu este primul de acest fel ce este dezvoltat cu ajutorul competenţei tehnologice a BMW. BMW of North America şi Federaţia de Bob şi Skeleton din SUA au colaborat pentru dezvoltarea unui bob două persoane care, în 2014, a câştigat prima medalie olimpică la bob în 62 de ani pentru SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *