free download 78 travel guides written by experts

BMW – cea mai valoroasa marca germana

Cel de-al patrulea clasament "BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands" realizat de Millward Brown Optimor aratã cã majoritatea mãrcilor îşi pãstreazã valoarea în ciuda unui climat economic nefavorabil. Clasamentul, cel mai important de acest gen, mãsoarã valoarea în dolari a celor mai importante branduri. Aceasta se realizeazã combinând informaţii financiare cu studii realizate asupra clienţilor şi studii de tip business-to-business.

BMW este şi în acest an cea mai valoroasã marcã germanã, ocupând poziţia 18 în clasamentul general cu o valoare de 23,9 miliarde dolari americani. Urmãtoarele mãrci germane sunt SAP (locul 19), Porsche (35), Mercedes (40), Siemens (51). În topul producãtorilor de automobile, BMW este depãşit doar de Toyota (locul 14 cu 29,9 miliarde).

În acelaşi timp, într-o evaluare a mãrcilor cu cea mai mare perspectivã de creştere, BMW ocupã poziţia a şaptea şi este cel mai performant reprezentant din industria auto, cu un indice de 9 din 10. "Aceasta indicã faptul cã cererea pentru modelele BMW este încã foarte mare, momentul achiziţiei este însã amânat datoritã recesiunii, clienţii rãmânând însã loiali mãrcii," explicã realizatorii topului.

Valoarea totalã a primelor 100 branduri este de 1950 miliarde dolari, ceea ce înseamnã o creştere de 1,7 procente. Google este pe prima poziţie, depãşind în premierã 100 miliarde USD, Microsoft ocupã poziţia a doua cu 76,2 miliarde USD, în timp ce Coca-Cola intrã pentru prima datã în top 3 cu 67,6 miliarde USD. "În situaţia actualã, unde valoarea multor afaceri a scãzut, mãrcile au devenit tot mai importante deoarece ajutã companiile sã se menţinã în momente dificile", a declarat Joanna Seddon, CEO Millward Brown Optimor. "Aceia care au investit în propriul brand vor fi poziţionaţi mai bine pentru creşterea afacerii pe mãsurã ce situaţia economicã se îmbunãtãţeşte."

Sunt în total 15 noi intraţi în top în acest an. Cel mai de succes este Pampers, pe poziţia 31, urmat de Nintendo (32) si VISA (36). Mãrcile care oferã un raport bun preţ-calitate au înregistrat creşteri importante: Wal-Mart (+19%), ALDI (+49%) sau Auchan (+48%).

Bucuresti, 04.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *