free download 78 travel guides written by experts

Blefaroplastia, secretul unui aspect tânăr indiferent de vârstă

Știm foarte bine cât de mult contează aspectul fizic, iar uneori trucurile de machiaj și simplele tratamente cosmetice nu pot ascunde eficient anumite probleme estetice. Cearcănele, pungile de sub ochi și pleoapele căzute sunt întâlnite frecvent la persoanele mai în vârstă sau la cele care au o anumită predispoziție genetică și pielea mai puțin elastică.

Singura soluție eficientă pentru a corecta aceste probleme o reprezintă blefaroplastia, care este recomandată atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Îți explicăm în acest articol cele mai importante informații despre blefaroplastie, ca să știi ce presupune și să-ți dai seama dacă ar fi o procedură utilă și în cazul tău.

blefaroplastie - ce este si ce trebuie sa stii despre operatie

sursa foto

Ce presupune blefaroplastia

Blefaroplastia este o procedură de chirurgie estetică prin care pot fi corectate pleoapele căzute. Intervenția se poate face la pleoapa superioară sau la cea inferioară, ori la ambele pleoape, în funcție de necesitate. În cadrul intervenției, medicul va înlătura excesul de piele, de grăsime și muschi, care nu este doar inestetic, ci poate bloca inclusiv câmpul vizual, afectându-ți astfel vederea. De asemenea, prin această procedură poate fi repoziționată pleoapa superioară sau cea inferioară și pot fi eliminate și pungile de sub ochi.

Trebuie să știi însă că blefaroplastia nu te poate scăpa de ridurile din jurul ochilor, de petele pigmentare sau de sprâncenele căzute. Pentru aceste probleme vor fi necesare alte proceduri specifice. Blefaroplastia poate fi combinată însă cu un lifting pentru față și frunte. În acest fel, vei obține un aspect mult mai tânăr, chiar și la o vârstă mai înaintată. Chipul tău va arăta întinerit.

Înainte și după intervenție

Blefaroplastia poate fi realizată la orice vârstă, cu condiția să nu suferi de boli cronice grave, precum diabet, ciroză, hipertensiune sau insuficiență renală. Înainte de programarea intervenției, medicul îți va recomanda să faci o serie de analize, pentru a putea evalua starea ta generală de sănătate.

Pe lângă analizele de sânge, va fi necesar un consult oftalmologic și respectarea unor recomandări simple: renunțarea la fumat și evitarea unor medicamente sau suplimente alimentare care pot crește riscul de sângerare.

Blefaroplastia durează de obicei aproximativ 1-3 ore și de cele mai multe ori se realizează cu anestezie locală, în jurul ochilor. Pentru intervenție la nivelul pleoapei inferioare, poate fi necesară însă anestezia generală, deoarece procedura este mai complexă.

În mod normal, recuperarea după intervenție decurge ușor și nu apar complicații. După 2-3 zile de la procedură vei putea să citești și să te uiți la televizor, iar după aproximativ 10 zile vei putea ieși din casă. Va fi necesar, totuși, să-ți protejezi ochii de vânt, de praf și de lumină foarte puternică. Trei săptămâni mai târziu, vei putea să porți din nou lentile de contact, iar după 6 luni cicatricele se vor estompa foarte mult și va rămâne în urma lor o linie aproape invizibilă.

Prin urmare, blefaroplastia este cea mai bună soluție pentru corectarea pleoapelor căzute și eliminarea pungilor de sub ochi. Nu ezita să mergi la un consult și să discuți cu medicul despre această procedură, care ar putea fi indicată și în cazul tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *