free download 78 travel guides written by experts

BitDefender a identificat spam-uri folosite pentru a influenta

alegerile prezidentiale din SUA

Spammerii il sustin pe Ron Paul in cursa pentru presedentie

Filtrele antispam BitDefender au identificat ieri un val de email-uri nesolicitate care pledeaza in favoarea candidatul la presedentia Statelor Unite ale Americii: Ron Paul.

Mesajele nesolicitate provin de la mai multe calculatoare din arii geografice extinse, fapt ce i-a determinat pe specialistii BitDefender sa presupuna ca initiatorul acestora utilizeaza o retea de tip botnet pentru aceasta transmisie. Retelele de tip botnet (bot-robot, net-retea) sunt grupuri de calculatoare infectate cu malware care permit controlarea acestora de la distanta (asa-numitele calculatoare „zombie”). Avand acces si control de la distanta, initiatorii unor astfel de actiuni le pot transforma usor in puternice retele, utilizate pentru activitati precum trimiterea de email-uri nesolicitate.
Email-urile prezinta un camp fals al destinatarului (“To:”)- o dovada clara a spam-urilor, ce face astfel foarte putin probabila apartenenta lor la vreo campanie legitima.

“Nu am mai observat pana acum vreun caz, in SUA sau in alta parti ale lumii, in care sa se incerce influentarea unei campanii electorale prin utilizarea email-urilor nesolicitate. Este cu siguranta ingrijorator faptul ca in urma acestei campanii si alti sustinatori se pot gandi sa apeleze la acelasi metode”, declara Vlad Valceanu, seful Laboratoarelor Antispam BitDefender.

Pentru mai multe informatii legate de solutiile complete de securitate IT ale BitDefender, ce includ si module antispam care previn patrunderea in casuta Dvs postala a diferitelor mesaje nesolicitate, inclusiv a celor ce utilizeaza cele mai noi tehnici de spam, va invitam sa vizitati www.bitdefender.ro.

BitDefender™ este producatorul romanesc leader tehnologic la nivel mondial in securitatea datelor. Compania ofera  solutii inovatoare care protejeaza eficient impotriva amenintarilor informatice, setand noi standarde in domeniu pentru viteza de reactie, instalare, utilizare si actualizare usoara. Prezent in peste 6000 de magazine de pe cele sase continente, BitDefender  este cel mai raspandit produs romanesc in intreaga lume care protejeaza eficient impotriva amenintarilor peste 41 de milioane de utilizatori individuali si corporate din mai mult de 100 de tari. BitDefender are sucursale in SUA, UK, Germania, Spania si Romania. Mai multe informatii puteti gasi vizitand site-ul: //www.bitdefender.ro

Bucuresti, 30.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *