free download 78 travel guides written by experts

BCR Banca pentru Locuinte a devenit membru al

Federatiei Europene a Bancilor pentru Locuinţe

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) a fost acceptată ca membru al Federaţiei Europene a Bancilor pentru Locuinte (European Federation of Building Societies – EFBS).

BCR BpL a devenit astfel al cincizecisioptulea membru al prestigiosului organism european, in cadrul Conferinţei Anuale a EFBS desfăşurate în perioada 8 – 10 octombrie 2008, la Bucuresti. EFBS este asociaţia europeană a societăţilor de credit pentru domeniul locativ. Înfiinţată în 1962, asociaţia promovează deţinerea de locuinţe în proprietate privată, promovează interesele membrilor săi pe langă organismele europene şi încurajeză schimbul de experienţă între membrii situaţi în nu mai puţin de 15 state. Împreună membrii asociaţiei cumulează o cotă de piaţă considerabilă în domeniul finanţării de locuinţe. Mai multe informaţii despre European Federation of Building Societies se pot regăsi la adresa www.efbs.org.

La finalul saptamanii trecute, BCR Banca pentru Locuinţe a sarbatorit incheierea primei editii a “Olimpiadei economisirii-creditarii”, parte a campaniei sale de lansare pe piata, organizata sub sloganul “Tu economisesti, noi te creditam!”. Cu ocazia acestui eveniment, noua institutie bancara si-a anuntat si rezultatele obtinute dupa primele cincizecisiopt de zile de activitate: peste 30.000 de contracte de economisire-creditare, cu o suma totala contractata de peste 300 milioane lei.
BCR Banca pentru Locuinţe este prezentă pe piaţa româneasca începând cu luna iulie a acestui an, cu trei produse de economisire creditare în sistem colectiv pentru domeniul locativ – Locuinţe PLUS, Economii PLUS si Locuinţa IMEDIAT, ce constituie oportunitati de economisire avantajoase in scopul obţinerii unui credit pentru domeniul locativ în condiţii deosebit de atractive.

Produsele BCR Banca pentru Locuinţe cuprind două etape. În prima etapă, cea de economisire, clientul economiseşte un minim de până la 40% din suma contractată şi beneficiază de sprijinul financiar al Statului care, prin legea bancara, răsplăteşte efortul de economisire anual cu o primă de 15%, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 150 de euro, la soldul economisit. De asemenea, banca acordă o dobândă anuală de până la 3%. Toate economiile clientilor intra sub incidenta reglementarilor Fondului de Garantare a Depozitelor din sistemul bancar.

În cea de-a doua etapă, cea de creditare, BCR Banca pentru Locuinţe oferă posibilitatea obţinerii unui credit avantajos în Lei cu dobândă fixă de 5% sau 6%, în funcţie de produsul ales, pe toata durata contractului. Conform legii, creditul poate fi utilizat pentru finanţarea activităţilor din domeniul locativ.

Toate cele trei produse oferite de BCR Banca pentru Locuinţe, au dobanzi fixe atat la economisire cat si la creditare. Prima de la stat si celelalte facilitati ofera un randament efectiv al economisirii de pana la 11,2 % pe an, mai bun chiar decat dobanzile la depozitele“clasice”. Perioada minima de economisire este de 18 luni iar durata maxima de rambursare a creditului este de 88 luni.

Produsele BCR Banca pentru Locuinţe sunt distribuite prin reţeaua BCR si prin reteaua proprie de consilieri financiari.

BCR Banca pentru Locuinţe s-a infiintat in aprilie 2008 si si-a inceput activitatea bancara in iulie 2008, cu un capital social de 45.000.000 lei, fiind prima subsidiara total integrata a grupului BCR. Actionariatul BCR BpL este format din Banca Comerciala Romana S.A. – 80% din capitalul social si Bausparkasse der Osterreichischen Sparkassen Aktiengesellschaft – 20% din capitalul social.
Presedintele Consiliului de Supraveghere al BCR BpL este domnul Martin Skopek, Vicepresedinte Retail al BCR.

Conducerea executiva a BCR BpL este formata din Petre Tulin – Presedinte Executiv, Carmen Schuster si Erwin Bernhard – vicepresedinti.

Bucuresti, 10.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *