Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Bayer vorbeşte despre alăptare, sarcină şi sănătatea mamei şi a copilului la cel de-al 2-lea eveniment Media Fair

Bayer Media Fair 7 august 2018

Bayer România a organizat cel de-al doilea eveniment Media Fair, oferind participanţilor informaţii importante, în mod transparent, despre alăptare, sarcină şi sănătatea mamei şi a copilului, totul într-un format inovator şi interactiv. Demersul Bayer vine în contextul Săptămânii Internaţionale a Alăptării, sărbătorită în fiecare an între 1 şi 7 august, cu scopul de a încuraja alăptarea şi a îmbunătăţi sănătatea mamelor şi copiilor din întrega lume.

Sub umbrela conceptului “O mamă sănătoasă, un bebe sănătos”, 4 speakeri renumiţi – Dr. Ruxandra Pleşea, medic nutritionist; Anca Bălăşoiu, moaşă; Ela Crăciun, influencer şi în curând mama pentru a treia oară, alături de Ananda Ştefan, Medical Avisor Bayer România au dezbătut subiectul din diferite unghiuri, au demolat mituri, şi-au împărtăşit cunoştinţele şi i-au inspirat pe cei prezenţi prin experienţele personale.

Bayer Media Fair 7 august 2018

Top 3 sfaturi pentru alimentaţia în timpul sarcinii, de la Dr. Ruxandra Pleşea, medic nutriţionist:
· Cuvântul cheie, diversitate: Viitoarele mame trebuie să aibă o dietă echilibrată, alcătuită din alimente de calitate. Se recomandă evitarea alimentelor procesate, cu mulţi aditivi alimentari, cu sare multă sau zahăr adăugat.
· Aportul de nutrienţi este esenţial pentru o sarcină sănătoasă: Folaţi serici susţin dezvoltarea normală a fătului, de aceea este încurajat consumul de legume cu frunze verzi, linte, năut sau ficat, încă din perioada de pre-sarcină. La fel de importante sunt şi vitaminele, mineralele sau grăsimile de tip Omega 3.
· De evitat în această perioadă: Sunt contraindicate conservele, carnea şi oul insuficient preparate, legumele prost spălate, brânzeturile nepasteurizate, sucurile şi fresh-urile din comerţ nepasteurizate.

Despre alăptare, în cifre:
· Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alimentarea exclusiv la sân a bebeluşului, din prima oră de viaţă şi până când acesta împlineşte 6 luni. Alimente complementare, bogate în nutrienţi, se introduc apoi progresiv în dietă, însă alăptarea poate continua până la vârsta de 2 ani, sau chiar mai târziu.
· În România, doar 12% dintre bebeluşi sunt alăptaţi în prima oră după naştere şi doar 16% continuă să fie alăptaţi până în cea de-a 6-a lună de viaţă.
· Beneficiile alăptării nu se limitează doar la aportul de nutrienţi din laptele matern – relaţia mamă-copil are şi ea de câştigat, prin contactul piele pe piele.

“Sănătatea este cea mai importantă, mai ales atunci când vorbim despre perechea formidabilă mamă-copil. Pornind de aici, şi profitând de perioada dedicată Săptămânii Internaţionale a Alăptării, am decis să facem un pas înainte şi să oferim o opinie sinceră şi bine documentată despre pre-concepţie, sarcină şi momentele speciale de după naştere. Bayer consideră alăptarea drept cea mai bună metodă de a oferi nou-născuţilor nutrienţi de înaltă calitate şi, prin portofoliul de produse, ne dorim să oferim tuturor copiilor posibilitatea unui start sănătos în viaţă” a spus Mike Seidel, Directorul Diviziei Bayer Consumer Health România.

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.